Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Τα κενά εκπαιδευτικών και ειδικού προσωπικού στα σχολεία παραμένουν! Έγγραφο του συλλόγου διδασκόντων

 Από βδομάδα μπαίνει ο Οκτώβρης και τα σχολεία ακόμα δεν έχουν κανονικό πρόγραμμα. Τα κενά σε εκπαιδευτικούς και ειδικό προσωπικό παραμένουν.

Στο σχολείο μας υπάρχει κενό εκπαιδευτικού για αγγλικά και γυμναστική. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη γίνονται σε όλες τις τάξεις κανονικά τα μαθήματα, ενώ ακόμα δεν έχει λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα όπως θα έπρεπε. Η δε έκτη δημοτικού δεν έχει καν ολοήμερο και σχολά στη 1.15μμ.

Επιπλέον, για 5 παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόνο δύο εκπαιδευτικοί!!! Μετά και τον σύλλογο γονέων, ο σύλλογος διδασκόντων του 36ου δημοτικού Αθηνών έστειλε έγγραφο προς τη διεύθυνση πρωτοβάμιας εκπαίδευσης στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει :

 "...ο σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να ιεραρχήσει τις γνωματεύσεις διεπιστημονικής ομάδας του ΚΕΔΑΣΥ (καθώς μια πιθανή ιεράρχηση ανάμεσα σε γνωματεύσεις δημόσιου επιστημονικού φορέα αφενός μεν δεν είναι εντός των αρμοδιοτήτων του, αφετέρου δε συνιστά διάκριση ανάμεσα σε  μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες) και ζητά  να γίνουν από πλευράς σας όλα τα απαραίτητα βήματα για να υπηρετηθούν οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών".

Αν και η δεύτερη φάση προσλήψεων προγραμματιζόταν για τέλος Σεπτέμβρη φαίνεται πως αυτή καθυστερεί λόγων των εκλογών. Αν ήθελε το Υπουργείο Παιδείας θα είχε προνοήσει, αλλά μετά και τις απαράδεκτες δηλώσεις της κ. Μιχαηλίδου φαίνεται όλο αυτό να έχει γίνει επί τούτου.

Τέλος, για άλλη μια φορά δεν υπάρχει σε κανένα σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός/η λειτουργός.


Απαιτούμε να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά 

εκπαιδευτικών, νοσηλευτών/τριων και ειδικού προσωπικού.