Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΣ Σεπτεμβρίου 2023

 Την Κυριακή, 3/9 2023, στις 12., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στον λόφο Στρέφη


Παρούσες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν οι: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Θεοδώρα Αγγελοπούλου, Άγγελη Ανδρικοπούλου, Katrin Kretschmer, Boyka Boneva. Δικαιολογημένα απούσες οι Μυρτώ Λαζαρίδου και Αγγελική Βαλσαμάκη


*Καλωσόρισμα πρώτης δημοτικού

Τρίτη θα μοιραστούν στα παιδιά της πρώτης δημοτικού κονκάρδες, ένα μολυβάκι και η αίτηση εγγραφής του συλλόγου για τους γονείς. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή θα είναι μέλη του συλλόγου στο σχολείο,  8.00-8.30πμ, για να τις παραλαμβάνουν. Στα σίδερα του σχολείο θα κρεμαστεί ένα πανό καλωσορίσματος και κάποια αφισάκια.

* Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου προχώρησε το αίτημα για τις κουρτίνες. Επίσης, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν χώροι στο σχολείο ώστε να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά για τα παιδιά βοηθάμε στο "άδειασμα". Μια σειρά από παλιά αντικείμενα θα χαριστούν σε διάφορα μέρη στη γειτονιά.  

*Σχετικά με τις δραστηριότητες: Θα γίνει επικοινωνία με τους εκπαιδευτές. Θα κρατηθεί το περσινό πρόγραμμα περίπου. Υπάρχει η ιδέα και για μοντέρνο χορό ενηλίκων. Αν υπάρξει ενδιαφέρον θα δρομολογηθεί.  Λόγω των δημοτικών εκλογών χάνουμε δύο Σάββατα μέσα στον Οκτώβρη, οπότε, όπως τα υπολογίσαμε, το τρίτο Σάββατο θα είναι τα "εγκαίνια". Σε αυτό θα λειτουργήσουν δοκιμαστικά, να διαλέξουν τα παιδιά τι θέλουν. Θα γίνει φέτος και με συζήτηση και γραπτά λίγο πιο ξεκάθαρο στους γονείς το θέμα της δέσμευσης. Οι δραστηριότητες δεν είναι Parking. Αν σταματά το παιδί θα πρέπει να ενημερώνεται ο σύλλογος για να ενημερώνει και τους εκπαιδευτές. Επίσης, οι μεγάλες (αδικαιολόγητες διακοπές) και η άτακτη επιστροφή δημιουργούν προβλήματα και στη συνοχή της ομάδας. 

*Εκδήλωση με ψυχίατρο για ζητήματα κακοποίησης. Θα προτείνουμε στην ένωση γονέων 1ης δ.κ. να την κάνουμε από κοινού. 

*Θα συνεννοηθούμε με την ΑΔΥΕ για σεμινάρια πρώτων βοηθείων στους γονείς.


Στην επόμενη συνεδρίαση θαλήξει ημερολόγιο δράσεων για όλη τη χρονιά ώστε να είναι γνωστό από νωρίς