Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Τα σχολεία άνοιξαν άλλη μια χρονιά με κενά και ελλείψεις


Για άλλη μια φορά τα σχολεία άνοιξαν για τα παιδιά στις 11 Σεπτέμβρη, έχοντας, όμως, κενά εκπαιδευτικών και πολλά κτιριακά προβλήματα.
Όπως ενημερωθήκαμε όλοι οι γονείς, ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει αρχικά μόνο για την ά, ΄β, ΄γ, δ΄ δημοτικού και μάλιστα για κάποιες τάξεις μέχρι τις 3μ.μ. και όχι τις 4μ.μμ. Οι επόμενες τάξεις σχολάνε 1.15μ.μ. Αιτία; Το γεγονός ότι στο σχολείο υπάρχει κενό ωρών για γυμναστή/τρια και δάσκαλο/α αγγλικών, με αποτέλεσμα να μη συμπληρώνονται οι ώρες για το ολοήμερο. Αν υποθέσουμε ότι τα κενά έχουν δηλωθεί από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας προς το Υπουργείο και το Υπουργείο προχωρήσει, όπως δήλωσε, σε δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών τέλος Σεπτέμβρη, θα νιώσουμε τυχεροί/ες αν ξεκινήσει το ολοήμερο στις αρχές Οκτώβρη.
Και λέμε «αν» γιατί στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας ανήμερα του αγιασμού η Προϊσταμένη αρνήθηκε να δώσει τα αναλυτικά κενά που έχουν δηλωθεί ανά σχολείο με αποτέλεσμα κανείς να μη γνωρίζει ποια είναι αυτά. 
Σε όλο το παραπάνω σκηνικό έρχεται να προστεθεί η «σφαγή» που έγινε στις προσλήψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης. Στο σχολείο μας για 5 παιδιά έχουν έρθει μόνο δύο δασκάλες παράλληλης στήριξης, αντί να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός/παιδί. Και οι επιπλέον προσλήψεις επίσης μετατίθενται για Οκτώβρη!!!!
Ταυτόχρονα, κανένα από τα ήδη εγκεκριμένα έργα (μόνωση ταράτσας, αλλαγή κουφωμάτων, επισκευή στις τουαλέτες, ντουλάπια) δεν προχώρησαν παρόλο που έχουν εγκριθεί. Ο υπεύθυνος εργολάβος μας ενημέρωσε ότι ναι μεν ο δήμος έδωσε έγκριση, δεν πλήρωσε, όμως, ποτέ. Αιτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου που εκκρεμούν χρόνια, αποφάσεις που έχουν ληφθεί και έργο μηδέν. 

Ξεκινώντας από τώρα και συνεχίζοντας δυναμικά ο Σύλλογος Γονέων θα συνεχίζει να καταδεικνύει τα προβλήματα και τις ελλείψεις, διεκδικώντας δυναμικά την επίλυσή τους από τους αρμόδιους. Για άλλη μια φορά θα είμαστε όλοι και όλες μαζί.