Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα, 14/09/2023

ΠΡΟΣ

 Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διεύθυνση και Σύλλογος Διδασκόντων 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών

Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών Δήμου Αθηναίων


Αξιότιμη/ε κυρία/ε,


Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος 11 Σεπτεμβρίου, έχοντας δυστυχώς πάρα πολλά προβλήματα τόσο σε προσωπικό όσο και σε κτιριακές υποδομές. 

Πιο συγκεκριμένα, στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών υπάρχουν κενές ώρες για το μάθημα της γυμναστικής και των αγγλικών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαμορφωθεί σταθερό, τελικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα, να μη λειτουργεί το ολοήμερο πρόγραμμα για όλες τις τάξεις.

Επιπλέον, σοβαρές ελλείψεις σημειώνονται στους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης. Για 5 παιδιά που έχουν αξιολογηθεί ότι χρήζουν παράλληλης στήριξης έχουν έρθει μόνο δύο εκπαιδευτικοί, αντί να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή/-τρια. 

Αντιλαμβάνεστε τη δυσλειτουργία που δημιουργείται, την αδυναμία το σχολείο να αποκτήσει εύρυθμη λειτουργία, τη δυσκολία των εργαζόμενων γονιών να ανταπεξέλθουν σε δυσκολίες και καταστάσεις για τις οποίες δε φέρουν καμία ευθύνη, ενώ είναι τουλάχιστον αντιπαιδαγωγικό κάποια παιδιά να μην έχουν το απαραίτητο προσωπικό ώστε να είναι και αυτά ισότιμα μέλη της σχολικής κοινότητας. 

Η οποιαδήποτε λογική περικοπών και εξοικονόμησης πόρων δεν μπορεί να αφορά την εκπαίδευση που δικαιούνται τα παιδιά μας στο δημόσιο σχολείο.

Τέλος, παρόλο που γνωρίζουμε ότι δε φέρετε ως υπηρεσία ακριβώς την ευθύνη για τα κτιριακά ζητήματα των σχολείων, θεωρούμε ότι πρέπει να είστε ενήμεροι/ες για την κατάσταση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών. Πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια είναι είτε σπασμένα είτε φθαρμένα και σε αχρηστία. Οι υπηρεσίες του δήμου δεν ανταποκρίνονται εμπράκτως σε κανένα αίτημα της διεύθυνσης και του Συλλόγου Γονέων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ελάχιστες φορές που έχει έρθει κάποιος τεχνικός-μάστορας να κάνει μικροεπισκευές δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι σοβαρό, αφού είναι τόσο παλιά η υλικοτεχνική υποδομή που δεν υπάρχουν καν ανταλλακτικά. Δεν υπάρχει μόνωση ταράτσας, το σχολείο πλημμυρίζει σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Καλώδια κρέμονται από ταβάνια γεμάτα υγρασία. Δύο φορές έχουν φύγει σοβάδες και κομμάτι από μπαλκόνι την ώρα διαλείμματος των παιδιών. Τα παραπάνω είναι ελάχιστα μπροστά στα πραγματικά προβλήματα που έχει το κτίριο, είναι, όμως, ενδεικτικά. 

Βάσει όλων των παραπάνω αναμένουμε και απαιτούμε να φροντίσετε άμεσα να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν και με δική σας ευθύνη (ελλείψεις εκπαιδευτικών). Εφόσον επιθυμείτε και το κρίνετε σκόπιμο θα θέλαμε να απευθυνθείτε και εσείς στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για τη φροντίδα του κτιρίου.


Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρυσούλα Παπαγεωργίου                                              Άγγελη Ανδρικοπούλου