Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Η απαλλαγή από τα θρησκευτικά γίνεται εντός των πρώτων 5 ημερών από την έναρξη των μαθημάτων. 

Απαιτείται να κάνουν υπεύθυνη δήλωση και οι δύο γονείς ή αυτός που έχει την γονική μέριμνα με δικαστική απόφαση και να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από το ΚΕΠ ή από τη Διευθύντρια του Σχολείου ή μέσω του gov.  Σε περίπτωση που υπάρχει γονέας που δεν ζει πρέπει να προσκομιστεί ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Για εκκλησιασμό, αν γίνει, ο γονέας ενημερώνεται μια εβδομάδα πριν και κρατάει το παιδί στο σπίτι χωρίς να του καταχωρηθεί απουσία. 

Στην πρωινή προσευχή απλά το παιδί δε συμμετέχει ενεργά, απλά παρίσταται.



ΚΕΊΜΕΝΟ ΑΙΤΗΣΗΣ


Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή του παιδιού μου στο μάθημα των θρησκευτικών. Ως εκ τούτου, επιθυμώ να απαλλαγεί το παιδί μου [ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ], μαθητής/μαθήτρια της [ΤΑΞΗ] τάξης, από το μάθημα των θρησκευτικών, την απαγγελία προσευχής, τη συμμετοχή σε εκκλησιασμούς και εν γένει τη συμμετοχή σε πάσης φύσεως θρησκευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Παρακαλώ, επίσης, να ενημερώνομαι εγκαίρως για αντίστοιχες προγραμματισμένες δραστηριότητες ώστε να μεριμνώ για την απουσία του από αυτές. Κάνω την παρούσα αίτηση με την επιφύλαξη του δικαιώματός μου για προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών.