Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Πορεία την Τρίτη, 3/10, 7μ.μ. Ο λόφος του Στρέφη ανήκει σε όλες και όλους μας

 Ένας χρόνος πέρασε από τότε που στον λόφο Στρέφη ιδιωτική εταιρία με «άδεια» του δήμου και κάλυψη της αστυνομίας έστησε εργοτάξιο. Από τότε μέχρι σήμερα ο λόφος μας πονάει! Δέντρα καταστράφηκαν, φυτά ξεριζώθηκαν, μονοπάτια διαλύθηκαν. Παντού σκόνη, ένα τοπίο εγκατάλειψης. Με την πρώτη βροχή το χώμα πέφτει και οι κατεστραμμένες ρίζες των δέντρων δεν κρατάνε πια το νερό. Οι γύρω δρόμοι μετατρέπονται σε λασποχείμαρρους  και το σχολείο μας πλημμυρίζει. 


Ο άλλοτε αγαπημένος Στρέφης, το μπασκετάκι, το θεατράκι, οι κορυφές του ήταν επιλογή εκατοντάδων ανθρώπων για άθληση, χαλάρωση, διασκέδαση. Τα παιδιά μας είχαν τον έναν μεγάλο ελεύθερο και δημόσιο χώρο, τη δυνατότητα επαφής με τη φύση μέσα στην πόλη, την ευκαιρία ελεύθερου παιχνιδιού. Τώρα στα 2/3 του λόφου δεν επιτρέπεται να πάνε. Κλείνονται σε ένα ασυντήρητο γήπεδο μπάσκετ, σε ένα επικίνδυνο κλουβί.

Δε θα ξεχάσουμε, επίσης, ότι σε αυτόν τον χρόνο ένας γονιός του σχολείου μας ξυλοκοπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Δε θα ξεχάσουμε ότι τα μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ πάρκαραν έξω από το σχολείο, μαρσάροντας και εκφοβίζοντας διαμαρτυρόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς, φωτογράφιζαν τα παιδιά. Δε θα ξεχάσουμε ότι το αποκριάτικο πάρτι του σχολείου έγινε με περιφρούρηση, ότι απαγορεύτηκε η θεατρική παράσταση των παιδιών στο θεατράκι, ότι κάθε φορά που βρισκόμαστε στον λόφο φωνάζουμε στα παιδιά να προσέχουν από τα τροχοφόρα της αστυνομίας που κυκλοφορούν σε χώρο χωρίς καν δρόμο.  

ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Ο λόφος μας χρειάζεται αντιδιαβρωτικά έργα. Έφεραν τσιμέντα και τον κατέστρεψαν.

Ο λόφος μας χρειάζεται τακτική φροντίδα από κηπουρούς. Έφεραν μπουλντόζες και διέλυσαν τα φυτά.

Ο λόφος μας χρειάζεται συστηματικό καθάρισμα. Έφεραν φρουρούς που πετάνε τα σκουπίδια τους παντού.

Την Τρίτη, 3 Οκτώβρη, τα σχολεία του δήμου της Αθήνας είναι κλειστά. Και το πρωί, όπως κάθε χρόνο, όσοι και όσες μπορούμε θα ανέβουμε στον λόφο να παίξουμε. 

Το απόγευμα από τις 6μ.μ. μαζευόμαστε ξανά στον  λόφο με τις ζωγραφιές, τις κατασκευές και τις φωνές μας. 

Και στις 7μ.μ. θα πορευτούμε από τον λόφο μέχρι και το πάρκο Ναυαρίνου, στους χώρους των παιδιών μας που δε θα μας τους πάρει κανείς!


ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 36ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

syllogosgoneon36ds@gmail.com, https://sg36.blogspot.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61550826885247