Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, στις 5.00 μμ, πραγματοποιήθηκε, στον χώρο του σχολείου η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Παρούσες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν οι: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Θεοδώρα Αγγελοπούλου, Άγγελη Ανδρικοπούλου, Katrin Kretschmer, Boyka Boneva, Μυρτώ Λαζαρίδου, καθώς και γονείς του σχολείου. Απουσίαζε δικαιολογημένα η Αγγελική Βαλσαμάκη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Πρωτοβουλίες του Συλλόγου. Η κατάσταση του σχολείου είναι γνωστή. Έχουν επίσης γίνει απ’ ην πλευρά της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και του ΔΣ, αιτήματα, πιέσεις, τηλεφωνήματα, χωρίς αποτέλεσμα. Αποφασίστηκε:

α. Να αποσταλεί εξώδικο σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τα αρμόδια πρόσωπα. Εγκρίθηκε η πρόταση του δικηγόρου να αναλάβει εκτός του εξωδίκου και την επικοινωνία και πίεση προς τους αρμόδιους. Φτιάχτηκε ομάδα επικοινωνίας και συντονισμού με τον δικηγόρο από μέλη του ΔΣ και γονείς του συλλόγου.

Β. Ο σύλλογός μας να καλέσει και να συμμετέχει στη συνάντηση των ΔΣ των Ενώσεων των δήμων και στην κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο όταν καλέσει η Ένωση Γονέων. 

γ. Σχετικά με τα ντουλάπια και την απόφαση της σχολικής επιτροπής να τα φτιάξει θα βοηθήσουμε στην εύρεση των 3 προσφορών από ξυλουργούς, όπως απαιτείται. 

2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα βιογραφικά των δασκάλων των δραστηριοτήτων και οι αιτήσεις είναι έτοιμα να κατατεθούν

Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη «αναγνωριστική» συνάντηση των παιδιών με τις δραστηριότητες. Να δοκιμάσουν και να επιλέξουν.  Θα κληθούν και οι γονείς να ενημερωθούν. Επίσημη έναρξη ορίστηκε το Σάββατο 4 Νοέμβρη.

Στις βάρδιες, όπως και πέρσι, θα συμμετέχουν ένα μέλος του ΔΣ και τρεις γονείς του συλλόγου.

Θα γραφτεί και θα μοιραστεί στους γονείς αίτηση συμμετοχής.

3. ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ

Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας με πανό στις δραστηριότητες για την επέτειο του ενός έτους από τότε που στο λόφο του Στρέφη εγκαταστάθηκαν οι μπουλντόζες του δήμου Αθηναίων. Πιο συγκεκριμένα:

Το απόγευμα της 3ης Οκτωβρίου από τις 6μ.μ. μαζευόμαστε στον  λόφο με τις ζωγραφιές, τις κατασκευές και τις φωνές μας Και στις 7μ.μ. θα πορευτούμε από τον λόφο μέχρι και το πάρκο Ναυαρίνου. Διαβάστηκε και συμφωνήθηκε προσχέδιο ανακοίνωσης.

4. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

- Σχεδιασμός Σεμιναρίου Α’ Βοηθειών από την ΑΔΥΕ στο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή γονιών. Προτείνεται η Κυριακή 19 Νοέμβρη. Θα σταλεί ενημέρωση για να συγκεντρωθούν συμμετοχές

Θα διερευνηθούν θεατρικές παραστάσεις που μπορούμε να πάμε με οικονομικότερο εισιτήριο.

Υπήρξε πρόταση για τη διοργάνωση ενός ιστορικού περίπατου για παιδιά στη γειτονιά μας