Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Πρόγραμμα υποστήριξης παιδιών, προσφύγων και μεταναστών, σχολικής ηλικίας (4-17 ετών)

  ΕΛΙΞ συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» (ACE) για τρίτη χρονιά. 

Στόχος του προγράμματος ACE είναι να διασφαλίσει την πρόσβαση και την υποστήριξη όλων των παιδιών, προσφύγων και μεταναστών, σχολικής ηλικίας (4-17 ετών) στην επίσημη ελληνική εκπαίδευση, την ομαλή ένταξή τους στη σχολική κοινότητα και να εκμηδενίσει το φαινόμενο της σχολικής διαρροής.

Tο Πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΕΛΙΞ, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Κάθε παιδί στο πρόγραμμα μας εντάσσεται σε μια ομάδα ανάλογα με την ηλικία του και το επίπεδο της ελληνικής γλώσσας


Τα προσφερόμενα μαθήματα είναι τα εξής:

Μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών

Επιστήμη και Μαθηματικά

Υποστήριξη μελέτης των σχολικών μαθημάτων

Ομάδες προσχολικής αγωγής

Δραστηριότητες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Εργαστήρια  για την απόκτηση Life and Civic Skills

Εκπαίδευση  στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Συνημμένα θα βρείτε συνοπτικά ενημερωτικά φυλλάδια. 


Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής απασχόλησης στην Αθήνα (Πατησίων 20-22, 4ος όροφος) και κάθε παιδί παρακολουθεί καθημερινά μαθήματα 2 ωρών (μεταξύ 3 μ.μ.-7 μ.μ.). 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης στην Αθήνα (Πατησίων 20-22) μπορείτε να καλέσετε στο +30 2103810445, +30 6908792823 (κινητό και WhatsApp), ή να στείλετε email στο learning.center@elix.org.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να προσέλθουν για εγγραφή με τον γονέα ή κηδεμόνα τους από τις 3μ.μ.-7μ.μ. στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης στην Αθήνα, Πατησίων 20-22, στον 4ο όροφο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας https://www.elix.org.gr/megala-programmata-elix/koinonika-programmata-stiriksis-evaloton-omadon/all-chilrdern-in-edu-ace-by-elix-gr