Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 Αγαπητοί γονείς,



Όπως θα έχετε ίσως δει το σχολείο βάφεται μέσα και έξω και επισκευάζονται προβλήματα χρόνων.


Εδώ και πολλά χρόνια, σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων αγωνίζεται για την επισκευή και ανακαίνιση του σχολείου. Η βιβλιοθήκη στην οποία στεγάζεται και το τμήμα υποδοχής ήταν γεμάτη μούχλα. Οι τουαλέτες σε άθλια κατάσταση με σπασμένα πλακάκια, πόρτες κ.ο.κ.  Και το κυριότερο! Δεν ήταν λίγες οι φορές που από τύχη δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς: Όταν έπεσε το κάτω μέρος μπαλκονιού ενώ τα παιδιά έκαναν διάλειμμα, όταν πλημμύρισε το σχολείο και καταστράφηκαν βιβλία, όταν έφυγε η μεταλλική πόρτα της αίθουσας εκδηλώσεων…  (αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα υπομνήματα και τις φωτογραφίες που βρίσκονται στο blog).



Τα τελευταία 5 χρόνια στέλνονταν διαρκώς υπομνήματα και αιτήματα προς τις αρμόδιες δημοτικές αρχές. Είχαν γίνει συναντήσεις με συμβούλους του δημάρχου και αρμόδιους αντιδημάρχους. Υπήρξαν κινητοποιήσεις σε δημοτικά συμβούλια, συμμετοχή σε συνεδριάσεις της 1ης δημοτικής κοινότητας και της αντίστοιχης σχολικής επιτροπής, καθώς και δημοσιεύματα, πάντα στο πλαίσιο ότι είναι υποχρέωση του δήμου να φτιάχνει και να συντηρεί το σχολικό κτίριο, μακριά από λογικές βάσει των οποίων εμείς ως γονείς θα έπρεπε να βάλουμε ξανά το χέρι βαθιά στην τσέπη για θέματα που ήδη έχουμε πληρώσει με τα δημοτικά τέλη, τους φόρους κλπ.

Για όλα τα παραπάνω ήσασταν ενήμεροι/ες και φυσικά, θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη. 

Με την ίδια λογική λοιπόν, είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ενημερώνουμε σήμερα ότι οι καρποί αυτής της πολύχρονης προσπάθειας και της άσκησης πίεσης προς του αρμόδιους απέδωσαν καρπούς με το σχολείο να βάφεται και επιτέλους να επισκευάζονται προβλήματα που είχαν πλέον χρονίσει. 


Δυστυχώς, τα ευχάριστα νέα συνοδεύονται (προσωρινά όμως) και από ένα κόστος. Ο δήμος έκανε την επιλογή να φτιαχτεί το σχολείο ενώ αυτό λειτουργεί. Φυσικά, αυτό προκαλεί δυσλειτουργία και ταλαιπωρία και των εκπαιδευτικών και των παιδιών. Τα συνεργεία εργάζονται κυρίως Σαββατοκύριακα, αλλά και καθημερινές (εκτός των αιθουσών).


Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι αυτό το Σάββατο, 4/03/23, θα ολοκληρωθεί το βάψιμο στην αίθουσα εκδηλώσεων και τις αίθουσες του ισογείου. Για τον λόγο αυτό δε θα  πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες που οργανώνουμε.


Ελπίζουμε ότι το επόμενο Σάββατο όλα θα λειτουργήσουν κανονικά. Και βέβαια, θα αναπροσαρμοστεί και το ποσό πληρωμής για τον μήνα Μάρτη.


Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία ταλαιπωρία που υφίστανται τα παιδιά, οι δάσκαλοι/ες και εμείς για την επισκευή του σχολικού κτιρίου που σύντομα όμως θα το χαιρόμαστε ανακαινισμένο και κυρίως ασφαλές.


Σας ευχαριστούμε