Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Πρακτικά Δ.Σ. ΜΑΡΤΙΟΥ

 Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, στις 4.30μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. 


Παρούσες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν οι: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Θεοδώρα Αγγελοπούλου, Άγγελη Ανδρικοπούλου, Μυρτώ Λαζαρίδου, Katrin Kretschmer,  Αγγελική Βαλσαμάκη, καθώς και γονείς του σχολείου. Δικαιολογημένα απούσα ήταν η Boyka Boneva.


Θέμα 1ο: Απολογισμός αποκριάτικου πάρτι και επίσκεψης στο θέατρο.

Με δεδομένο ότι πρώτη φορά έγινε πάρτι του Συλλόγου εκτός του σχολείου θεωρούμε ότι αυτό πήγε πολύ καλά. Παιδιά και γονείς περάσαμε πολύ ωραία. Τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διεξαγωγή συμμετείχαν και γονείς εκτός του Δ.Σ. και συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία. Του χρόνου θα είναι καλύτερα!

Η επίσκεψη στο θέατρο είχε μεγάλη συμμετοχή. Ίσως την επόμενη φορά υπάρξει επίσκεψη σε θεατρική παράσταση με ηλικιακό διαχωρισμό, άλλη για τις μικρές τάξεις, άλλη για τις μεγαλύτερες. 

Εκφράστηκε η επιθυμία από κάποιους γονείς να κλείσουμε ομαδικό εισιτήριο και για παράσταση ενηλίκων. Αναμένουμε τις προτάσεις για να δούμε αν προλαβαίνουμε να γίνει αυτό φέτος

Θέμας 2ο: Σχολικό κτίριο - επισκευές

Το βάψιμο προχωρά μαζί και με κάποιες επισκευές. Ενημερωθήκαμε από τον εργολάβο τον οποίο και συναντήσαμε το Σάββατο στο σχολείο ότι το καλοκαίρι θα φτιαχτούν και οι τουαλέτες. Τον ρωτήσαμε γιατί δε φτιάχτηκαν τα ντουλάπια και απλώς βάφτηκαν τα ήδη υπάρχοντα, αφού έχουμε ενημερωθεί ότι έχει δοθεί έγκριση και για αυτά και μας απάντησε ότι δεν είχε ενημέρωση από τον δήμο. Τελικά, τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει επικοικωνία του Συλλόγου με τον ξυλουργό του εργολάβου ώστε να δρομολογηθεί και αυτό σε μέρες που δε θα λειτουργεί το σχολείο.

Θέμα 3ο: Εκδηλώσεις για Πάσχα

Θέλουμε να γίνει μπαζάρ Πασχαλινό στο σχολείο. Με δεδομένο ότι θα γίνουν δραστηριότητες και 8 Απρίλη θα προσπαθήσουμε να γίνει αυτό πρωί, 7/4, στο σχολείο και απόγευμα, 8/4, επίσης, στο σχολείο. 

Επιπλέον, θα επικοινωνήσουμε με το αστεροσκοπείο για το αν υπάρχει δυνατότητα και ποιο είναι το κόστος να φέρουν στο σχολείο τηλεσκόπιο και το βράδυ να γίνει ένα πρόγραμμα-παρατήρηση του έναστρου ουρανού. Θα σας ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα


Θέμα 4ο:  Βάρδιες δραστηριοτήτων

Ορίστηκαν οι βάρδιες των ατόμων του Δ.Σ. και μέσα στην εβδομάδα θα  σταλούν και οι βάρδιες μέχρι το τέλος του Μάη.

 

Θέμα 5ο:  Κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο για ατύχημα στην παιδική χαρά

Αποφασίστηκε η υπογραφή του Συλλόγου Γονέων στο ψήφισμα που θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και η συμμετοχή μας στην κινητοποίηση στις 13/3 στο δημαρχείο. (Τα αντίστοιχα κείμενα έχουν ήδη κοινοποιηθεί και δημοσιευθεί)


Θέμα 6ο: Διάφορα.

Θέλουμε να προγραμματίσουμε εκδήλωση στο σχολείο για γονείς με θέμα τη βία στα παιδιά ως θύματα. Ως ομιλητής προτάθηκε ο Γιώργος Νικολαϊδης.

Αυτή πιθανότατα να γίνει μετά το Πάσχα