Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα της Ένωσης Γονέων 1ης δημοτικής κοινότητας σε κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο τη Δευτέρα, 13/3, 3μ.μ.

Την Πέμπτη 23/2 στην παιδική χαρά της οδού Δαφνομήλη, δίπλα στο 14ο δημοτικό σχολείο Εξαρχείων, ένα τρίχρονο αγοράκι έπαιζε τραμπάλα και λόγω έλλειψης της προβλεπόμενης προστατευτικής μπάρας, το παιδί προσέκρουσε σε μεταλλικό αντικείμενο με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην περιοχή του ματιού όπου προκλήθηκε οίδημα και χρειάζεται παρακολούθηση από γιατρό.

Ολόκληρη η παιδική χαρά παραμένει χρόνια ασυντήρητη, με πολλαπλά προβλήματα στη  δαπεδόστρωση, στα παιχνίδια και στην περίφραξή της! Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ένα ακόμα από τα πολλά ατυχήματα που έχουν συμβεί στη συγκεκριμένη παιδική χαρά. Δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Θυμίζουμε ότι ατυχήματα, λόγω της λειψής συντήρησης, έχουν γίνει και σε σχολεία και σε άλλους χώρους που παίζουν τα παιδιά μας.

Τη στιγμή που ο Δήμος δίνει για άλλη μια φορά εκατομμύρια για μεγάλους περιπάτους, πλατάνια και βρυσούλες στην Πανεπιστημίου, μερικά μέτρα πιο πάνω τα παιδιά μας κινδυνεύουν να σκοτωθούν στο χώρο παιχνιδιού τους.

Οι αιτίες όλων αυτών των ατυχημάτων βρίσκονται στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, στο γεγονός ότι οι συντηρήσεις και οι επισκευές στα σχολεία και τις παιδικές χαρές αποτελούν για το κράτος και την Τοπική Διοίκηση πολυτέλεια και κόστος. 

Το τελευταίο έγκλημα στα Τέμπη, αναδεικνύει ότι καθημερινά οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών μας, τους είναι κόστος. Κανείς τους δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα των σχολείων, και των χώρων που παίζουν τα παιδιά μας, μιας και είναι δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- τα αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς από διευθυντές σχολείων, συλλόγους γονέων, μαθητικά συμβούλια για τα προβλήματα αυτά. 

Απαιτούμε από το Δήμο Αθηναίων άμεση συντήρηση των παιδικών χαρών, των χώρων άθλησης και των σχολικών συγκροτημάτων.

Δεν αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζει την ασφάλεια των παιδιών μας ως κόστος.

Καλούμε όλους τους γονείς αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της  Αθήνας σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, 3μμ , να μην δεχτούν αυτή την κατάσταση, να αγωνιστούμε για σύγχρονες υποδομές που να είναι σε θέση να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας