Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 1ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 Προειδοποιητικό μήνυμα για αναμενόμενα δημοτικά και κυβερνητικά προβλήματα

Για άλλη μια φορά τα πολυαναμενόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκουν τη δημοτική αρχή ανέτοιμη και ανεύθυνη για όσα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει φροντίσει. 

Η δυνατή βροχή μετέτρεψε δρόμους και πεζοδρόμια σε χειμάρρους. Τα σχολικά κτίρια δε για άλλη μια φορά αποδεικνύονται επικίνδυνα για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Η χρόνια εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών και η πλήρης αδιαφορία για τις ανάγκες παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τραγικά προβλήματα. 

Στο 74ο δημοτικό σχολείο Αθηνών νερό μπήκε μέσα σε τάξεις και στην αίθουσα εκδηλώσεων εξαιτίας των παλιών και ασυντήρητων κουφωμάτων. Οι δρόμοι και ο εξωτερικός χώρος του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από τον λόφο Στρέφη ευτυχώς σε ώρα που δεν υπήρξε αποχώρηση παιδιών από το σχολείο, μιας και αυτή ήταν αδύνατη.  Στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο με σκούπες στα χέρια προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τις αίθουσες.

  



Ένα μήνυμα για να κλειστούμε σπίτια μας, προτροπές τα παιδιά να φύγουν νωρίτερα από τα σχολεία και κανένα μα κανένα μέτρο για την ασφαλή παραμονή τους σε αυτά και την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Η διαχρονική αδιαφορία και η κρατική αναλγησία, η πλήρης απαξίωση των σχολικών υποδομών, η υποστελέχωση ή η ανυπαρξία κρατικών δομών ελέγχου και συντήρησης, η κατάργηση του ΟΣΚ, οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.... Σε σχολεία που με την πρώτη βροχή τα ταβάνια στάζουν και τα υπόγεια πλημμυρίζουν, σε σχολεία που με έναν σεισμό πέφτουν τοίχοι, σε σχολεία που οι υποτιθέμενες επισκευές γίνονται αιτία εκρήξεων και απώλειας ζωών.

Απαιτούμε Σύγχρονα και Ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά

Εδώ και τώρα συντήρηση, επισκευή και ανακαίνιση όλων των σχολικών κτιρίων

Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων 1ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας