Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 Το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, στις 4:15μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. 

Παρούσες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν οι: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Θεοδώρα Αγγελοπούλου, Άγγελη Ανδρικοπούλου, Μυρτώ Λαζαρίδου, Katrin Kretschmer, Boyka Boneva, Αγγελική Βαλσαμάκη, καθώς και γονείς του σχολείου. 


Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Κτιριακά ζητήματα: Δεδομένου ότι ο Σύλλογος έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες για την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων του σχολείου χωρίς αντίκρισμα αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Να κάνουμε αίτημα στον δήμο ώστε να μας κοινοποιηθεί η έκθεση/οι εκθέσεις του μηχανικού που είναι υπεύθυνος και έχει επισκεφθεί πολλές φορές το σχολείο, κάνοντας αυτοψίες

β) Να στείλουμε υπόμνημα και να προβούμε σε αίτημα συνάντησης με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Αντιδήμαρχο Κτιριακών Υποδομών προκειμένου να τους εγκαλέσουμε και να ζητήσουμε εξηγήσεις για το ότι ενώ υπάρχουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων δεν έχουν αρχίσει εργασίες στο σχολείο.

γ) Να φτιαχτεί ένα αρχείο με φωτογραφίες που να επιδεικνύουν τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου μας και το κόστος επισκευής τους, συγκριτικά με το κόστος των έργων που έχει υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.  

δ) Να γίνει κοινοποίηση των παραπάνω αιτημάτων σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις (εκτός Χρυσής Αυγής).

2. Κοπή Πίτας: Κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα γίνει η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας. Θα σταλεί ενημέρωση προς όλους τους γονείς ώστε να αναλάβουν την παρασκευή βασιλόπιτας ανά τάξη (ο σύλλογος προτίθεται να καλύψει τα έξοδα των υλικών παρασκευής). Με έξοδα του συλλόγου θα μοιραστούν μικροδωράκια σε όλα τα παιδιά και βιβλία σε όσα κερδίσουν το φλουρί.

3.         Θεατρική Παράσταση: Προτάθηκαν διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες μέλη του Δ.Σ θα επικοινωνήσουν με θέατρα ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις διαθέσιμες ημερομηνίες και τις τιμές των εισιτηρίων.   

4.             Οργάνωση συλλογής, διανομής και ανταλλαγής ρούχων και βιβλίων: Συναποφασίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. να ξεκινήσουν πιλοτικά δύο νέα προγράμματα εντός του σχολείου. 

α) Ανακύκλωση παιδικού ρουχισμού εντός του σχολείου μας. Τα ρούχα (που ήδη υπάρχουν) θα κατηγοριοποιηθούν ηλικιακά και θα συσκευαστούν ατομικά. Ένα Σάββατο τον μήνα θα στήνεται πάγκος εντός του σχολείου και όσοι και όσες το επιθυμούν θα μπορούν να ενισχύουν τις γκαρνταρόμπες των παιδιών τους από αυτόν. Στόχος είναι να ενισχυθεί το πρόγραμμα μελλοντικά από γονείς που θα μας φέρνουν τα ρουχαλάκια που δε χρησιμοποιούν πια.  

β) Δανειστική βιβλιοθήκη για όλες τις τάξεις. Η πρόταση είναι το Δ.Σ. να συλλέξει από γονείς και παιδιά τα βιβλία που δεν χρειάζονται πια ώστε να εξοπλιστεί η βιβλιοθήκη. Πιθανά στο μέλλον τη διαχείριση της βιβλιοθήκης να αναλάβουν τα ίδια τα παιδιά.  

5. Δραστηριότητες του Συλλόγου στο σχολείο: Ο σύλλογος επιθυμεί να οργανώνει  εξωσχολικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Υπήρξαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα ανακοινωθούν μόλις προγραμματιστούν.

6. Θα ζητηθεί ραντεβού με τον υπεύθυνο για τα σχολικά γεύματα ώστε να εκφραστούν κάποιοι προβληματισμοί που έχουμε για το διατροφολόγιο, την ποικιλία και την ποιότητα των γευμάτων.

Από Φλεβάρη θα ανακοινωθούν και οι βάρδιες στις δραστηριότητες μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.