Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. Φεβρουαρίου 2024

Το Σάββατο, 17/2, στις 5.00 μμ, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Παρούσες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν οι: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Θεοδώρα Αγγελοπούλου, ΆγγεληΑνδρικοπούλου, Katrin Kretschmer, Μυρτώ Λαζαρίδου, καθώς και γονείς του σχολείου. Απουσίαζε δικαιολογημένα η Αγγελική Βαλσαμάκη και η Boyka Boneva.

1. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι ετοιμασίες για το πάρτι. Λεπτομέρεις εδώ

https://sg36.blogspot.com/2024/02/9-2024-party.html

2. Υπήρξε ενημέρωση για τη συνάντηση των προέδρων των Ενώσεων Γονέων του δήμου της Αθήνας με τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Έχει δημοσιευθεί ανακοίνωση από τηνΈνωση Γονέων 1ης δ.κ.

Σχετικά με τη συνάντηση στον ΟΠΑΝΔΑ.

Μετά την αποστολή του αιτήματος του Συλλόγου Γονέων για ίδρυση παιδικής/εφηβικής βιβλιοθήκης στον λόφο Στέφη υπήρξε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Ζωντήρου Ελένη. Η κ. Ζωντήρου ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι ξεκινούν οι επισκευές στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ. Οι εργασίες αφορούν μπασκέτες, αλλαγή περίφραξης, φωτισμό και το δάπεδο. Για το τελευταίο απαιτείται καλός και θερμός καιρός και θα γίνει μέσα στον Απρίλη το νωρίτερο. Απο πλευράς μας τονίσαμε πως πρέπει να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή επίσπευση των εργασιών, καθώς αποτελεί χώρο που πάντα έχει κόσμο. Ζητήσαμε δε να υπάρχει ανακοίνωση του δήμου για το χρονοδιάγραμμα και τις εργασίες.

Στις 26/2 ξεκινούν τα έργα στην παιδική χαρά του λόφου Στρέφη, τα οποία και αφορούν αντικατάσταση παιχνιδιών, όχι κοπές δέντρων, όχι τσιμέντο. 

Στη συζήτηση αναφέρθηκε και η παιδική χαρά που βρίσκεται πλησίον του Αγ. Νικολάου, για την οποία η πρόεδρος μας είπε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όπως και με το κοντινό γήπεδο μπάσκετ, όπου το έδαφος παρουσιάζει καθίζηση.

Σχετικά με την ίδρυση παιδικής/εφηβικής βιβλιοθήκης στον λόφο η αντίδραση της προέδρου ήταν θετική. Βέβαια, μιλώντας για μια προβληματική τεχνική υπηρεσία, είπε πως δεν είναι έργο που γίνεται αμέσως. Παρόλα αυτά, υπήρξε δέσμευση ότι τον Μάρτη θα επισκεφθεί τον συγκεκριμένο χώρο με μηχανικό. 

Στη συνέχεια ζητήθηκε να μπορεί το σχολείο να χρησιμοποιεί το κλειστό γήπεδο μπάσκετ για γυμναστική, όταν αυτό κρίνεται εφικτό από τους γυμναστές του σχολείου. Η κ. Ζωντήρου είπε πως θα μπορούσε αυτό να συμβεί και ζήτηση επίσημο αίτημα. Σημειώσαμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί ευθύνη της διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία και θα το μεταβιβάσουμε.

Η συζήτηση τελείωσε με αναφορά στο πολιτιστικό κέντρου του δήμου επί της οδού Τσαμαδού, το οποίο για καιρό δεν είχε προγράμματα για παιδιά και όταν αυτά συνέβαιναν δεν υπήρξε ενημέρωση προς τους γονείς. Συμφωνήθηκε ότι η πληροφορία αυτή πρέπει να κοινοποιείται καλύτερα και ότι και οι δύο πλευρές θα συμβάλλουν σε αυτό.

Κατά τη γνώμη μας υπήρξε μια συζήτηση σε θετική βάση. Παρόλα αυτά, σε συνδυασμό με τον ενεργό ρόλο της κοινότητας, γνωρίζουμε πολύ καλά έχει μεγάλη σημασία η  αύξηση της χρηματοδότηση του δήμου με κρατικούς πόρους και η στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου βάσει των πραγματικών αναγκών.

3. Εκδηλώσεις: Συμμετοχή στην εκδήλωση του συλλόγου διδασκόντων του νηπιαγωγείου

https://sg36.blogspot.com/2024/02/blog-post_18.html

Εκδήλωση της Ένωσης Γονέων στις 27/3 με θέμα τη βία από και προς τα παιδιά

4. Η φωτογράφιση των παιδιών ανά τάξη θα γίνει Απρίλη.

5. Τον Μάρτη θα γίνουν δραστηριότητες μόνο στις 3/3 και στις 30/3 εξαιτίας του πάρτι και των δύο τριημέρων. Ο μήνας θα πληρωθεί κανονικά, το ίδιο και ο Απρίλης. Ο Μάης θα πληρωθεί μισός και αν γίνουν δραστηριότητες το πρώτο Σάββατο του μήνα θα γίνουν δωρεάν.

6. Η Μυρτώ Λαζαρίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου παραιτήθηκε λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας χρόνου. Θα ενημερωθεί το πρώτο αναπληρωματικό μέλος (Μαρκέλλα Φνού), ώστε να γίνει η αντικατάσταση και σύσταση του ΔΣ τον Μάρτη



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαγεωργίου Χρυσούλα                                                  Ανδρικοπούλου Άγγελη