Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Πρακτικά Δ.Σ Απριλίου 2023

 Το Σάββατο, 29 Απριλίου 2023, στις 4.30μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. 

Παρούσες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν οι: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Θεοδώρα Αγγελοπούλου, Άγγελη Ανδρικοπούλου, Katrin Kretschmer,  Αγγελική Βαλσαμάκη, καθώς και γονείς του σχολείου. Δικαιολογημένα απούσες ήταν η Boyka Boneva και η Μυρτώ Λαζαρίδου.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν τα ακόλουθα:


1.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Δυστυχώς υπάρχει κάποια ασυνέπεια στις πληρωμές και στην παρακαλούθηση των δραστηριοτήτων και αυτό δημιουργεί δυσκολίες στη λειτουργία τους. (ομάδα-τμήμα, πληρωμή δασκάλων κλπ). 

Το Σάββατο, 20/05, δε θα γίνουν δραστηριότητες γιατί το σχολείο είναι εκλογικό κέντρο και θα παραμείνει κλειστό.

2. ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 

Πρόσφατα, ο σύλλογος δώρισε μια επιταγή ZARA των 100€ στο 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό που είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορίας παιδιών. Το σκεπτικό ήταν να δωρίσουμε κάτι που θα έδινε χαρά στο παιδί και απ’ ότι μάθαμε έπιασε. Στο μέλλον και αφού έρθουμε σε επαφή με τη δικηγόρο της οικογένειας θα κοινοποιήσουμε τους τρόπους στήριξης και το IBAN τράπέζας  για την ενίσχυση της συγκεκριμένης οικογένειας, ώστε αν θέλει κάποιος/α να βοηθήσει.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι κάποιες από τις οικογένειες του σχολείου μας που στηρίζαμε όπως μπορούσαμε είναι σε καλύτερη κατάσταση πια. Θα υπάρχει δράση ενίσχυσης τις επόμενες ημέρες για μία που γνωρίζουμε ότι χρειάζεται συγκεκριμένα πράγματα. 

Έστω και τώρα θα υπάρξει πίνακας με τα επαγγέλματα των γονιών που ψάχνουν εργασία ώστε να είναι αυτός γνωστός σε όλους/ες μας και στη γειτονιά.

3. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ

Το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023, θα γιορτάσουμε το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα αποχαιρετήσουμε τα παιδιά της ΣΤ’ Τάξης. Τα τμήματα των δραστηριοτήτων του Σαββάτου θα παρουσιάσουν:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ από τις Σβαρνιάρες του 36ου (πρόκειται για το τμήμα ενηλίκων)


4. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το εσωτερικό των τάξεων θα διακοσμηθεί από παιδιά και εκπαιδευτικούς, με δικά τους υλικά και γούστα!

Όσον αφορά στην είσοδο του σχολείου, έχει προταθεί σε  γνωστό καλλιτέχνη και δέχτηκε να το κάνει αφιλοκερδώς. Ο σύλλογος θα καλύψει τα έξοδα των υλικών. Περιμένουμε τα προσχέδια.   


5. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Μετά την καλοκαιρινή γιορτή, ακολουθεί η καλοκαιρινή εκδρομή.Την Κυριακή, 11 Ιουνίου πάμε για μπάνιο, με πούλμαν, στο δάσος Σχινιά.


6. ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ Στ' Τάξης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα φτιαχτούν αναμνηστικά. 

Αποφασίστηκε να γίνουν και πάλι μπλουζάκια με νέο σχέδιο. Το νέο αυτό σχέδιο ανατέθηκε σε έναν μαθητή της έκτης που μας φάνηκε πολύ πρόθυμος!


7. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Τον Μάιο θα γίνει η ετήσια Φωτογράφιση των παιδιών μας ανά τάξη. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως με σχετική αίτηση. 


8. Η εκδήλωση για γονείς με θέμα τη βία στα παιδιά ως θύματα, που είχε προταθεί στο Δ.Σ Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, επειδή οι ημερομηνίες πια είναι ιδιαίτερα πιεστικές