Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Αίτημα προς τον Δήμο Αθηναίων: Χορηγία φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών

Προς: 

Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Βαφειάδη 

Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής 1ου διαμερίσματος, κ. Αθανασάκη

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κοινοποίηση: 

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας




Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2020

Αρ. Πρωτ. 02 /2022

                                                                                                                                                  

Θέμα: Χορηγία φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών


Για άλλη μια φορά απευθυνόμαστε στις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για ένα σοβαρό πρόβλημα του σχολείου που αφορά την αδυναμία διεξαγωγής του μαθήματος της πληροφορικής στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Όπως σας έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες επιστολές το μάθημα πληροφορικής του σχολείου διεξαγόταν τα προηγούμενα χρόνια σε ένα υποτυπώδες εργαστήριο με ελάχιστους υπολογιστές σε λειτουργία. Με την έναρξη της πανδημίας το μάθημα είναι αδύνατο να γίνει εκεί, μιας και πρόκειται για μια «αίθουσα» με μορφή κλειστού διαδρόμου, χωρίς να αερίζεται, χωρίς καν να μπορούν να τηρηθούν ούτε ελάχιστα υγειονομικά μέτρα, όπως η τήρηση των αποστάσεων. (επισυνάπτονται φωτογραφίες). Τα κτιριακά προβλήματα για τα οποία είστε γνώστες, καθώς και η έλλειψη αιθουσών δεν επιτρέπουν τη μεταφορά του εργαστηρίου. 

Μία λύση που θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο για τη διεξαγωγή του μαθήματος της πληροφορικής όσο και για την εξέλιξη και των υπολοίπων μαθημάτων είναι η προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου αυτοί να τοποθετούν σε κάθε τάξη του σχολείου. 

Για τον λόγο αυτό ζητάμε από τον δήμο να προμηθεύσει το σχολείο με φορητούς υπολογιστές άμεσα. Αναμένουμε την απάντησή σας


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαγεωργίου Χρυσούλα                                                Λαζαρίδου Μυρτώ