Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2022

 Αγαπητοί γονείς,


όπως σας είχαμε ενημερώσει, Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, από τις 2μμ και μέχρι τις 5μμ, θα βρισκόμαστε στον λόφο Στρέφη για τις εκδηλώσεις του αυτοοργανωμένου καρναβαλιού. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


2μ.μ.:  Στο κυνήγι χαμένου θησαυρού μικρά και μεγάλα λύνουμε αινίγματα, γνωρίζοντας τον λόφο Στρέφη και ανακαλύπτοντας καρτέλες με νόημα. Για να βρεθεί ο θησαυρός πρέπει να είμαστε ομάδα, για να φανερωθεί το νόημα ενώνουμε δυνάμεις.

Η διεξαγωγή του κυνηγιού θα καλύπτεται ζωντανά από το ραδιόφωνο των παιδιών. Γράψτε μία σκέψη, ένα ποίημα, ένα ανέκδοτο ένα κείμενο με έμπνευση από το καρναβάλι και ελάτε να το διαβάσετε στο μικρόφωνό μας.

3μ.μ.: Αν ένα "ουφ", ένα "αχ" και ένα "άντε" σας πνίγουν, σκοποβολή με τενεκεδάκια και κουκουνάρια προσφέρουν αξέχαστες στιγμές ξεσπάσματος. Ας γκρεμίσουμε παίζοντας όσα μας πνίγουν.

4μ.μ.: Πώς κινείται μια χελώνα, πώς πετάει ένα πουλί, πώς το δέντρο ανεμίζει τα φύλλα του; Ας κινηθούμε όπως αυτά, στα κινησιολογικά παιχνίδια


Παράλληλα θα υπάρξει ζωγραφική στο πρόσωπο για όσα παιδιά ή ενήλικες το επιθυμούν, ενώ επαγγελματίες αναρριχητές θα έχουν σχοινί ισορροπίας ανάμεσα σε δέντρα και σχοινιά σκαρφαλώματος σε δέντρο

Στις 5.μ.μ. με το γαϊτανάκι μας κατεβαίνουμε στην πλατεία Εξαρχείων για να συναντηθούμε με τα παιδιά από το πάρκο Ναυαρίνου, τον κόσμο της γειτονιάς, να τραγουδήσουμε και χορέψουμε μαζί. Φέρτε τα μουσικά σας όργανα, τις καραμούζες σας και πάμε!


(η αφίσα των διοργανωτών)