Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2020



Την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών στο σπίτι της Ταμία, Αθανασίας Παλτά. Εξαιτίας των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του COVID – 19 δεν κατέστη δυνατό η εν λόγω συνεδρίαση να είναι  ανοιχτή στους γονείς του σχολείου.

Παρούσες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν οι: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Ειρήνη Τσέβη, Γεωργία Στάμου, Αθανασία Παλτά, Ευγενία Ιωαννίδου, Χριστίνα Αραμπατζή και Δωροθέα Δουλγεράκη.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου:

1.      Συζητήθηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ανοίξει το σχολείο τη φετινή χρονιά. Ειδικότερα συζητήθηκε εκτενώς η πιθανότητα πλημμελούς καθαριότητας του σχολείου κατά την έναρξη της χρονιάς. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν περιέλθει σε γνώση του Συλλόγου ο καθαρισμός του σχολείου θα ξεκινήσει στα τέλη της εβδομάδας 7 – 11 Σεπτεμβρίου, δίνοντας ελάχιστο χρόνο μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου (πιθανώς μια ημέρα). Επίσης, όπως φαίνεται, και φέτος ο αριθμός των καθαριστριών του σχολείου θα είναι μη επαρκής. Υπήρξε πρόταση στις 14/9 να μην προσέλθουν μαθητές και γονείς στο εσωτερικού του σχολείου αν και εφόσον αυτό δεν έχει καθαριστεί. Αποφασίστηκε να ζητηθούν διευκρινίσεις από το Δήμο σχετικά με την δυνατότητα επαρκούς καθαρισμού του σχολείου υπό αυτές τις συνθήκες και στη συνέχεια η ενημέρωση των γονέων σχετικά με το ζήτημα.

2.      Συζητήθηκε, επίσης, η διεξαγωγή των δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο Σύλλογος στο χώρο του σχολείου τα απογεύματα του Σαββάτου. Αποφασίστηκε να ζητηθεί η σχετική άδεια από το Δήμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων, η οποία να επεκταθεί και σε υπαίθριους χώρους. Στο πλαίσιο των συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία, ο Σύλλογος θα διερευνήσει επίσης και τη διεξαγωγή αυτοτελών σεμιναρίων σε υπαίθριους χώρους.

3.      Αποφασίστηκε και φέτος να πραγματοποιηθούν ενέργειες «καλωσορίσματος» των μαθητών της πρώτης δημοτικού, παρόμοιες με της προηγούμενης χρονιάς.

4.      Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χριστίνα Αραμπατζή ενημέρωσε πως τα παιδιά της δε θα φοιτήσουν φέτος στο σχολείο και υπέβαλε την παραίτησή της. Αποφασίστηκε η εκκίνηση της διαδικασίας αντικατάστασής της.