Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ενημερωτική συνάντηση, Παρασκευή, 25/9, 7μμ στο λόφο του Στρέφη

 Αγαπητοί γονείς,

Καλή σχολική χρονιά!

 

Τα σχολεία άνοιξαν σε μία περίοδο με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Κι αν το σχολικό έτος 2020-2021 χρωματίζεται από τα όσα συμβαίνουν εξαιτίας της πανδημίας, κάποια ζητήματα φαίνεται δυστυχώς να παραμένουν, αν όχι διαχρονικά, τουλάχιστον σταθερά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σοβαρό κτιριακό ζήτημα με προβλήματα στις τουαλέτες, στις αίθουσες, στα προαύλια, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό κ.ο.κ.  απασχολούν όλους και όλες μας.

Ως Σύλλογος Γονέων εδώ και αρκετό καιρό έχουμε αναπτύξει μία έντονα διεκδικητική στάση απέναντι στο Δήμο, το Υπουργείο Παιδείας και κάθε αρμόδιο. Συνεχή υπομνήματα και έγγραφα, συμμετοχή σε δημοτικά συμβούλια και κινητοποιήσεις έχουν αναδείξει τα ζητήματα του σχολείου. Επιπλέον, φροντίζοντας όλα τα παιδιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες που επιθυμούν, οργανώνονται κάθε χρονιά οι δραστηριότητες του Σαββάτου (σκάκι, εικαστικά, μοντέρνος χορός, θεατρικό παιχνίδι). Και βέβαια τόσο πριν από την πανδημία όσο και κατά τη διάρκεια της καραντίνας και μετά από αυτή ο σύλλογος γονέων ανέπτυξε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, προσπαθώντας, στο μέτρο που μας αντιστοιχεί και μπορούμε, να μη λείπουν από καμία οικογένεια του σχολείου μας έστω τα βασικά.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, αν είμαστε ενωμένοι και δρούμε συλλογικά. Άλλωστε σε μία τόσο δύσκολη χρονιά με ελλείψεις και τρομερή ανεπάρκεια των αρμόδιων αρχών, στο σχολείο ήρθαν δύο καθαρίστριες πλήρους ωραρίου. Για το λόγο αυτό, θέλοντας να συζητήσουμε όλοι και όλες μαζί και παρόλη την αδυναμία να βρεθούμε στο σχολείο-κλειστό χώρο σας καλούμε σε ενημερωτική συνάντηση στο ανοιχτό γήπεδο του λόφου του Στρέφη, την Παρασκευή, 25/9, 7μ.μ. Στη συνάντηση έχει κληθεί και η διευθύντρια του σχολείου.

 

Όσοι γονείς δεν έχετε δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Σύλλογο Γονέων, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και να τη δώσετε σε μέλη του ΔΣ που είναι κάθε πρωί στην είσοδο του σχολείου ή να τη στείλετε ηλεκτρονικά στο mail του Συλλόγου, syllogosgoneon36ds@gmail.com.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Ο/Η ……….………………………………………………………….., γονέας του/της μαθητ….. ……….…………………………………………… της …… τάξης και του/ της μαθητ….. ……….…………………………………………… της ……. τάξης με τηλέφωνο επικοινωνίας ……………………………. και e – mail ……….……………………………………………………..  αιτούμαι την εγγραφή μου στο Νέο Σύλλογο Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

 


Υπογραφή

 

……….………………………………