Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Ευτυχώς που τελικά τα παιδιά μας

«ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ»


 

Δυο βδομάδες μόλις πέρασαν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το σύνολο των σχολείων, ειδικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ενώ για την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (στο οποίο η αρμόδια Υπουργός μας προέτρεπε να γράψουμε τα παιδιά μας) ούτε λόγος! Ο καθαρισμός στα σχολεία ανεπαρκής, αφού η μία καθαρίστρια ανά σχολείο μέσα σε 6,5 ώρες είναι πραγματικά αδύνατο να κάνει έστω και τα στοιχειώδη. Συγχρόνως τα παιδιά μας συνωστίζονται σε «κλουβιά» των 25, 27 και 28 μαθητών, ακόμα και στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, την ίδια στιγμή που έχει θεσπιστεί ανώτατο όριο 9 ατόμων στις συναθροίσεις,  σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους! Για τις περιβόητες μάσκες ακόμα αναζητούνται οι σωστές διαστάσεις, ενώ «ανακαλύφθηκε» μία νέα ειδικότητα, αυτή του εκπαιδευτικού – νοσηλευτή, την ίδια στιγμή που τουλάχιστον 150 τμήματα ή σχολικές μονάδες έχουν κλείσει, λόγω κρουσμάτων Covid 19.  

Σ’ αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα, τα παιδιά μας, μας δείχνουν τον δρόμο. Μας αποδεικνύουν με τις κινητοποιήσεις τους ότι πράγματι «κάτω από την μάσκα έχουν φωνή», έχουν επιχειρήματα, έχουν το δίκιο με το μέρος τους, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες να εμφανιστούν ως δήθεν «αρνητές της μάσκας» και παρά τις ενορχηστρωμένες προσπάθειες καταστολής των κινητοποιήσεών τους.

Τα παιδιά μας ορθώνουν το ανάστημά τους, θαρετά και συγκροτημένα, αρνούμενα μία πραγματικότητα που υποβαθμίζει όλο και περισσότερο την καθημερινότητά τους. Εμείς οι γονείς, αλλά και οι δάσκαλοί τους, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, οφείλουμε και εμείς, ακολουθώντας το παράδειγμά τους, να παλέψουμε, οφείλουμε να ενώσουμε την φωνή μας με την δική τους, έχουμε υποχρέωση να μην μείνουμε αδρανείς και να μην επιτρέψουμε πια σε κανέναν να παίξει με την υγεία και την μόρφωση των παιδιών μας.

Ø  Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια και επίκαιρα αιτήματα των παιδιών μας και δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα τους στον αγώνα τους για ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την μόρφωση και την υγεία τους, ένα σχολείο αντίστοιχο των σύγχρονων αναγκών.

Ø  ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ να συμμετέχουμε όλοι μαζικά στο νέο μαθητικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 1 Οκτώβρη στις 12.00 π.μ. στα Προπύλαια.

 

                                            Για το Δ.Σ.  της Ένωσης

           Η Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας   

        Ιωάννα Χαντζή                                                   Μαρία Κουκάρα