Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Απάντηση σε κοινοποίηση εγγράφου


Αθήνα, 19/10/19
Αρ. Πρωτ. 11

Θέμα: Απάντηση σε κοινοποίηση εγγράφου


Αξιότιμη κ. διευθύντρια,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε, αλλά και να απαντήσουμε σε μια σειρά από ζητήματα που αναφέρονται στο έγγραφο που μας κοινοποιήσατε και υπογράφεται από τους κ. Πολίτη Νικόλαο και Νταραγιάννη Φίλιππο.
Συγκεκριμένα, λοιπόν, ο Σύλλογος Γονέων πραγματοποιεί τα Σάββατα δραστηριότητες για τα παιδιά εντός του χώρου του σχολείου, όπως γνωρίζετε, έχοντας πάρει σχετική άδεια - παραχωρητήριο. Οι δραστηριότητες γίνονται εντός του κλειστού χώρου του σχολείου και όχι σε προαύλιους και υπαίθριους χώρους (για τους οποίους ισχύουν οι ώρες κοινής ησυχίας). Η όχληση που αναφέρεται  στο έγγραφό, λοιπόν, θα μπορούσε να συμβαίνει κατά τη διάρκεια προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο, η οποία αφορά το πέρασμά τους από έναν δημόσιο χώρο, τα σκαλιά της οδού Ψελλού, προκειμένου να προσεγγίσουν την είσοδο και να μπουν στο εσωτερικό χώρο του σχολείου. Αντικειμενικά, αυτός ο χρόνος αφορά περίπου ένα δεκάλεπτο το πολύ εντός των ωρών κοινής ησυχίας και σκοπίμως επαναλαμβάνουμε ότι αφορά τη παρουσία τους σε δημόσιο χώρο μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς του κέντρου της Αθήνας.  Έπειτα από την είσοδο των παιδιών στο σχολείο οι πόρτες  κλείνουν.  Όσο για τις  ομιλίες και φωνές που αναφέρονται σε ώρες μη κοινής ησυχίας επιλέγουμε να μην τις σχολιάσουμε καν δεδομένου ότι δε συμβαίνουν εντός κάποιου ιδιωτικού χώρου.
Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εξαιτίας της ύπαρξης του σχολείου και της εισόδου στο συγκεκριμένο πεζόδρομο, έπειτα από παρεμβάσεις στο Δήμο τόσο δικών σας όσο και του Συλλόγου Γονέων τοποθετήθηκε κάδος απορριμμάτων στην οδό Πουλχερίας, ορίστηκαν συχνότερες βάρδιες καθαρισμού τόσο της οδού Ψελλού όσο και του υπόλοιπου περιβάλλοντα χώρου (Οδός Πουλχερίας και οδός Ιουστινιανού), ενώ υπάρχουν διαδικασίες καθαρισμού και με νερό συχνότερες από άλλους πεζόδρομους της γειτονιάς μας. Ως εκ τούτου η λειτουργία του σχολείου μόνο όφελος προσφέρει στη γειτονιά.
Αν και μας εκπλήσσει αυτή η αντίδραση, θα θέλαμε να ξέρετε ότι από πλευράς μας έχουμε ενημερώσει τους γονείς ακόμα και για τις μέρες κανονικής λειτουργίας του σχολείου να μην προσεγγίζουν τα σκαλιά της κατοικίας των υπογραφόντων την επιστολή, εφόσον πρόκειται για ιδιωτικό χώρο και αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετίζεται με αρμοδιότητες του Συλλόγου Γονέων.
Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών