Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Πρακτικό έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου στις 23/9/19


Παρούσες εκ μέρους του ΔΣ ήταν: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Ευγενία Ιωαννίδου, Νάνσυ Παλτά, Ειρήνη Τσέβη και Γιούλη Στάμου.
Μοναδικό θέμα συζήτησης του ΔΣ  ήταν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις οικογένειες των προσφύγων και μεταναστών που ζούσαν στη γειτονιά μας, είχαν παιδιά που είχαν γραφτεί στα σχολεία της γειτονιάς μας και εκδιώχτηκαν βίαια από το καλοκαίρι και μετά, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αποκοπούν από το σχολικό περιβάλλον. Οι δομές στις οποίες μεταφέρθηκαν τα παιδιά αυτά είναι κλειστού τύπου και δε διαθέτουν σχολείο.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και μίλησαν γονείς που δεν είναι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. και με τις απόψεις τους συνέβαλαν στη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων
Αποφασίσαμε
1.                   Να βγάλουμε ανακοίνωση ως Σύλλογος Γονέων που να τονίζει το δικαίωμα αυτών των παιδιών, όπως και όλων των παιδιών, στην εκπαίδευση και να καταγγέλλει την απομάκρυνση τους με βίαιο τρόπο από το σχολικό περιβάλλον και τη γειτονιά που ζούσαν τα τελευταία χρόνια.
2.                   Να διερευνήσουμε τη δυνατότητα που υπάρχει τα παιδιά αυτά να επιστρέψουν στο σχολείο τους και να δούμε με ποιους τρόπους μπορεί ο Σύλλογος μας να βοηθήσει.
3.                   Να ενημερωθούμε από τη διευθύντρια του σχολείου για τον ακριβή αριθμό των παιδιών που έφυγαν από το σχολείο μας, από το καλοκαίρι και μετά.