Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ_ΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Αγαπητοί/ές γονείς
τη χρονιά αυτή, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εργαστήρια από αρχιτεκτόνισσες, με θέμα το συμμετοχικό σχεδιασμό. Στο πλαίσιο αυτό, οι υπεύθυνες αρχιτεκτόνισσες μας καλούν αυτό το Σάββατο 12/5, στις 17:00, στο Λόφο του Στρέφη, για το Εργαστήρι των Μυθικών Πλασμάτων του Λόφου. Εκτιμούμε ότι η προσπάθεια αυτή ταυτίζεται με την προσπάθεια του συλλόγου μας για την χρήση από τα παιδιά μας του δημόσιου χώρου στη γειτονιά. Συνεπώς, υποστηρίζουμε την προσπάθεια και σας καλούμε με τη σειρά μας αυτό το Σάββατο να συμμετέχετε στο εργαστήρι μαζί με τα παιδιά σας.
(τα παιδιά που έχουν εικαστικά στο σχολείο στις 17:00, μπορούν να είναι στο λόφο στις 18:00, καθώς μέχρι τότε θα γίνονται προπαρασκευαστικές εργασίες για την οργάνωση του εργαστηρίου).
Δείτε το κάλεσμα παρακάτω:

Αγαπητά παιδιά και γονείς του 36ου Δημοτικού Σχολείου,

Σε συνέχεια των τεσσάρων Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού που έλαβαν χώρα στο σχολείο σας τον Ιανουάριο,
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 12/05/2018 στις 17:00 στο μεγάλο Εργαστήρι των Μυθικών Πλασμάτων του Λόφου, με σημείο συνάντησης το ανοιχτό γήπεδο του Στρέφη.

"Τα μυθικά πλάσματα βρίσκονταν στον λόφο τον παλιό καιρό, όταν ακόμα εκεί ζούσαν αλεπούδες και μαϊμούδες, αετοί και πεταλούδες...  Όμως σιγά σιγά η πόλη έπνιξε το λόφο και τα μαγικά του πλάσματα έφυγαν μακριά..."
Σας καλούμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τα ίχνη τους στο λόφο μας και να δημιουργήσουμε ξανά τις ιστορίες τους με κατασκευές και αφηγήσεις.
Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει περιπλάνηση σε συγκεκριμένες διαδρομές στο λόφο του Στρέφη και τη δημιουργία κατασκευών από πανιά, καλάμια κ.ά.

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Αρχιτεκτόνων

Ειρήνη Βαλληνδρά
Βάσια Λέκκα
Μαρίνα Νάκη