Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων την Κυριακή 29 Μάρτη, στις 12:00



Αγαπητοί/ές μας γονείς.

Ελπίζουμε να σας δούμε στο σινεμά με τα παιδιά σας και αυτήν την Κυριακή. Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας στις δράσεις του συλλόγου μας θα μας δώσει τη δύναμη για να προχωρήσουμε, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε ακόμα καλύτερες εκδηλώσεις για τα παιδιά μας.

 Την Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, 
στον κινηματογράφο Αλκυονίς

(Ιουλιανού 42-46 & Αριστοτέλους, πλ. Βικτωρίας, είσοδος ελεύθερη)
 
ο Σύλλογός μας, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το «Νεανικό Πλάνο», θα προβάλλει την ταινία κινουμένων σχεδίων 
Ένα Παραμύθι για Δυο Κουνουπάκια 
Α Tale of Two Mozzies, (2007, 75’) 
του Δανού σκηνοθέτη Γιάνικ Χάστρουπ
 Η ταινία θα παρουσιαστεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά


Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, ευρηματικούς διαλόγους, υπέροχες μουσικές και εντυπωσιακές χορογραφίες που έκανε πρεμιέρα στο 58ο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2008.

Ο Γιάνικ Χάστρουπ συνεχίζει την πορεία που ο ίδιος χάραξε στο ευρωπαϊκό κινούμενο σχέδιο, με τα πρωτότυπα και έντονα χρωματισμένα σκίτσα και τους σκερτσόζικους χαρακτήρες. Η ταινία πραγματεύεται ζητήματα όπως η αγάπη, η διαφορετικότητα και η φιλία, δοσμένα με ευχάριστο και απολύτως κατανοητό τρόπο για τους μικρούς θεατές.


Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:
Η Ντάγκμαρ, το κουνούπι που χορεύει, είναι ερωτευμένη με τον Έγκον αλλά εκείνος δεν της δίνει σημασία αφού είναι απασχολημένος με το ποδήλατό του. Κυρίως, όμως, τον τριβελίζει η ιδέα πώς θα μπορέσει να γνωρίσει τον κόσμο. Όταν η κακιά βασίλισσα των κόκκινων μυρμηγκιών Τυρανέλα και οι στρατιώτες της σκοτώνουν την βασίλισσα των μαύρων μυρμηγκιών και καταλαμβάνουν τα εδάφη τους, οι ήρωες μας παρασύρονται σε μία συναρπαστική περιπέτεια στο δάσος, που θέτει τη φιλία τους σε δοκιμασία, αναγκάζοντάς τους να επιστρατεύσουν όλα τα ταλέντα τους.

Δανία, 2007, Εγχρωμο
Παραγωγή: Μαρί Μπρο
Σκηνοθεσία: Γιάνικ Χάστρουπ
Σενάριο: Φλέμινγκ Κβιστ Μόλερ
Διάρκεια: 75 λεπτά
Διανομή: Νεανικό Πλάνο