Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο το καθιερωμένο για την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, ανοιχτό σε όλους τους γονείς, Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας), Αλέκα Αργαλιά (Βοηθός Ταμίας).

Στο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκαν τα παρακάτω θέματα:

  • Να συνταχθούν και να αποσταλούν Επιστολές και αιτήματα προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας, σχετικά με τις ανάγκες του σχολείου σε προσωπικό και υποδομές.
  •  Να οργανωθεί bazaar βιβλίων και ειδών δώρων πριν το Πάσχα. Το συντονισμό της οργάνωσης ανέλαβαν η Αλέκα Αργαλιά και η Γωγώ Μαστρογιάννη, οι οποίες πολύ σύντομα θα δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Στην υλοποίηση της εκδήλωσης είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν όσοι γονείς το επιθυμούν.
  • Να αναπτυχθεί συνεργασία με την ομάδα «Νεανικό πλάνο» για κινηματογραφικές προβολές για τα παιδιά στον κινηματογράφο «Αλκυονίς». Ήδη κανονίστηκε η πρώτη προβολή με την ταινία «Ο Ψύλλος», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στις 13.30. Επίσης, να οργανωθεί ομάδα παιδιών του σχολείου για τη συμμετοχή τους σε κινηματογραφικά εργαστήρια υπό την αιγίδα του «Νεανικού Πλάνου». Να ενημερωθούν σχετικά οι δάσκαλοι του σχολείου και να διερευνηθεί τυχόν δική τους συμβολή στην προσπάθεια. Η ομάδα που ανέλαβε την οργάνωση των κινηματογραφικών δράσεων αποτελείται από την Κική Μιχελιουδάκη και τη Σοφία Δάντη.
  • Να ξεκινήσει από την φετινή χρονιά επικοινωνία και συνεργασία με εκδοτικούς οίκους προκειμένου να διοργανώσουμε την επόμενη χρονιά έκθεση βιβλίου στο χώρο του σχολείου. Τη σχετική δράση ανέλαβαν οι Μαριέλλα Μιχαηλίδου και Ειρήνη Τσέβη, οι οποίες θα έρθουν σε επικοινωνία με δασκάλους του σχολείου για την αναζήτηση τίτλων βιβλίων που προτείνονται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Να αναζητηθούν λύσεις για την σίτιση των παιδιών που έχουν ανάγκη, είτε μέσω του ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων, είτε από επιχειρήσεις της περιοχής μας. Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανέλαβαν η Γωγώ Μαστρογιάννη και η Κική Μιχελιουδάκη.
  • Να συγκεντρωθούν ενόψει του Πάσχα, με ανακοίνωση πριν τις 20 Μαρτίου, τρόφιμα στο σχολείο για διανομή τους σε φορείς που υποστηρίζουν οικογένειες.
  •  Να συγκεντρωθούν χρήματα ως Δώρο Πάσχα της καθαρίστριας του σχολείου μας.
  • Να ανακοινωθούν τα δώρα που έμειναν αδιάθετα από την αποκριάτικη γιορτή γιατί δεν εμφανίστηκαν οι τυχεροί και να αναζητηθούν οι ιδιοκτήτες τους. Τα αδιάθετα κουπόνια τροφίμων να δοθούν σε συλλογικές κουζίνες που υποστηρίζουν ανέργους. Τη σχετική δράση ανέλαβε η Αλέκα Αργαλιά.
  • Να διερευνήσει η Γωγώ Μαστρογιάννη τη δυνατότητα οργάνωσης θεατρικής παράστασης για τα παιδιά εκτός σχολείου.