Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αίτημα στον δήμο Αθηναίων για παροχή νοσηλευτικού προσωπικού στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών

(Αντίστοιχο αίτημα για παροχή νοσηλευτή/νοσηλεύτριας στο σχολείο έχει γίνει και από τη διεύθυνση του σχολείου.)

Αθήνα, 22/04/24

Προς:

Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ισότητας, κ. Στρατηγάκη

Κοινοποίηση:

Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης, κ. Χαρλαύτη

Αντιδήμαρχο Ενεργού Γήρανσης και Λεσχών Φιλίας, κ. Δούρου 

Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Δούκα


Θέμα: Διάθεση σχολικού/ης νοσηλευτή/τριας στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών


Αξιότιμη κ. Αντιδήμαρχε,


Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να αιτηθούμε την παρουσία νοσηλευτή/τριας του δήμου στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών από Δευτέρα έως Παρασκευή, 13.15-16.00.

Όπως, ίσως, γνωρίζετε, το υποχρεωτικό σχολικό πρόγραμμα αφορά τις ώρες 8.15-13.15. Ως εκ τούτου ειδικότητες όπως αυτή του/της νοσηλευτή/τριας αφορούν το συγκεκριμένο ωράριο. 

Στο σχολείο μας φοιτά ένα παιδί που πάσχει από διαβήτη τύπου Α (παιδικός διαβήτης) και η φοίτησή του είναι ασφαλής εφόσον κοντά του βρίσκεται νοσηλευτικό προσωπικό που γνωρίζει και μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. Η μητέρα του αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εργασία της, αφού  δεν υπήρχε δυνατότητα το παιδί να παρακολουθεί το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου (13.15-16.00), με αποτέλεσμα η οικογένεια (3μελής, δύο ανήλικα μέλη και ένα ενήλικο) να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα. 

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών απευθύνονται στο Υπουργείο Παιδείας εδώ και χρόνια, μιας και το πρόβλημα είναι γενικευμένο, αλλά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Γνωρίζοντας ότι δεν αποτελεί υποχρέωση του δήμου, αλλά θέλοντας να πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόθεση άσκησης κοινωνικής πολιτικής στη βάση της αλληλεγγύης και της εξάλειψης κοινωνικών ανισοτήτων, σας παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημά μας και να βρεθεί μία λύση.


Με τιμή,


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ                                             ΑΓΓΕΛΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ