Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ

Ευχάριστα νέα έχουμε και για την παιδική χαρά του λόφου μας. Χθες, 29/2,  αναρτήθηκε ταμπέλα που είχε τα σχέδια της προηγούμενης δημοτικής αρχής (με κοπές δέντρων, ίσιωμα μέρος του λόφου, τσιμέντο κ.λπ.). Υπήρξε άμεση αντίδραση τόσο από την Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του λόφου Στρέφη όσο και από εμάς, γιατί και στη δική μας συνάντηση με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ και στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε δέσμευση για αλλαγή παιχνιδιών, καμία κοπή δέντρων και φυσικό υλικό στο έδαφος. Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον Σύλλογο Γονέων και κανονίστηκε ραντεβού σήμερα το πρωί στις 9πμ στην παιδική χαρά. Εκεί ήταν και ο εργολάβος. Η Πρόεδρος είδε τις ταμπέλες και αντιλήφθηκε ότι είχαμε δίκιο. Ζήτησε να κατέβουν αμέσως. Με παρόντα τον εργολάβο και τους εργάτες, την ίδια, δύο μέλη του Δ.Σ. μας και άτομα που βρίσκονταν στον λόφο ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι:

1. Δε θα κοπούν δέντρα

2. Δε θα υπάρξει κανένα τσιμέντωμα της παιδικής χαράς. Ο αντίλογός μας στον εργολάβο ήταν ότι υπάρχουν πιστοποιημένες παιδικές χαρές στον δήμο Αθήνας με χώμα και βότσαλο (βλ. παιδική χαρά Εθνικού Κήπου). Σε αυτό τελικά συνηγόρησε και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και έληξε. 

3. Θα μπουν νέα παιχνίδια. 1 κούνια νηπίου, 2 κούνιες για μεγαλύτερα παιδιά, μία τσουλήθρα. Θα μπουν δύο ξύλινοι τραπεζοπάγκοι και παγκάκια.

4. Εντός της παιδικής χαράς θα υπάρχουν δύο κολώνες φωτισμού και ακριβώς έξω νέα φώτα. Ζητήσαμε να μη σβήνουν τα φώτα νωρίς, θα υπάρξει χρονοδιακόπτης και όταν τοποθετηθούν θα συνεννοηθούμε.

5. Θα μπει βρύση.

6. Ζητήσαμε να υπάρχει διαρκής επίβλεψη του έργου από μηχανικό του δήμου και λάβαμε δέσμευση για αυτό.

* Τις επόμενες ημέρες θα δείτε στον λόφο συγκέντρωση χωμάτων στο πλάτωμα κάτω από το θεατράκι. Θα κρατήσει περίπου 3 ημέρες. Είναι το χώμα που φεύγει από την παιδική χαρά. Δυστυχώς, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φυτεύσεις γιατί είναι ανακατεμένο με μπετόν.

* Για τις τουαλέτες ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία. Μας ενημέρωσαν ότι το τμήμα δημοτικής περιουσίας στο οποίο ανήκει και το μαγαζί (πρώην εξωστρεφής) κοιτά τι θα κάνει. 

Στον λόφο ζούμε εμείς, τα παιδιά μας, τα ζώα μας, τα φυτά μας. Για αυτό και θα είμαστε πάντα εκεί για να φροντίζουμε με κάθε τρόπο την προστασία και διαφύλαξη του δασικού του χαρακτήρα. 

Αναμένοντας, λοιπόν, να προχωρήσουν τα νέα έργα και μετά από αυτά να υπάρξει εκείνος ο σχεδιασμός συντήρησης και διατήρησής τους, η κοινότητα του λόφου θα είναι παρούσα, με μάτια και αυτιά ανοιχτά, έτοιμη να παρέμβει, όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα και βγαίνει νικήτρια.