Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Η πτώση της πόρτας στην παιδική χαρά δεν ήταν ατύχημα… Ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής αδιαφορίας.

 

Η λέξη ατύχημα αναφέρεται σε ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη εξαιτίας ατυχίας, κακής στιγμής, που λέμε καμιά φορά. Σε μια παιδική χαρά μπορούν να συμβούν ατυχήματα. Μπορεί ένα παιδάκι να χτυπήσει το πόδι ή το χέρι του ενώ τρέχει και χάσει την ισορροπία του. Μπορεί να κάνει μώλωπα στο κεφάλι γιατί στην ένταση του παιχνιδιού δεν είδε την κούνια που ερχόταν με φόρα. Μπορεί να του μπει χώμα στα μάτια και αυτά να τσούζουν. Όταν, όμως, πέφτει μια ολόκληρη μεταλλική πόρτα επάνω σε παιδιά τότε δεν πρόκειται για ένα τυχαίο δυσάρεστο γεγονός. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια. Είναι αυτή που επιδεικνύει η δημοτική αρχή σε οτιδήποτε την αφορά στη γειτονιάς μας. 





Η γειτονιά των Εξαρχείων και της Νεάπολης διαθέτει 2 παιδικές χαρές υπό την εποπτεία του δήμου.  Η μία αυτή στον λόφο Στρέφη, η οποία πλέον έχει ξηλωθεί τελείως και αυτή στη Δαφνομήλη όπου χρόνια κάτοικοι και φορείς ζητούν επισκευές και συντήρηση και ο δήμος κωφεύει. Ίσως και η λέξη συντήρηση να είναι το κλειδί της υπόθεσης. Γιατί ακόμα κι αν κάτι φτιαχτεί κάτι, όταν αυτό εγκαταλείπεται στη μοίρα του είναι αναμενόμενο ότι θα φθαρεί. 

Το γεγονός στην παιδική χαρά της Δαφνομήλη δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι άλλο ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στην εγκληματική αμέλεια της δημοτικής αρχής για τα σχολεία της γειτονιάς των οποίων ταράτσες και μπαλκόνια πέφτουν και διαρκώς δίνονται υποσχέσεις χωρίς να γίνεται έργο, για τις ελάχιστες αθλητικές εγκαταστάσεις με τα επικίνδυνα σύρματα και τα καλώδια που κρέμονται, για τους παρατημένους ελεύθερους χώρους που τελικά είναι φιλετάκια προς ιδιωτικοποίηση.

Ήρθε η ώρα να αποδοθούν ευθύνες. 

Ήρθε η ώρα να γίνουν πραγματικά έργα από τις δημοτικές υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών.


Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχει κληθεί για αύριο, 30/5, στις 4μ.μ. έξω από το δημαρχείο στην πλ. Κοτζιά