Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε για δωρεάν εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου.

1. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις 

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
10:30| «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ»
Σημείο συγκέντρωσης: Έναντι σταθμού ΗΣΑΠ, πλατεία Μοναστηρακίου
Ξεναγός: Άρτεμις Σκουμπουρδή (έως 50 άτομα)

11:00| ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (βυζαντινή συλλογή)
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι)
Ξεναγός: Κασσάνδρα Ποριώτη (έως 35 άτομα)

17:00| 'Ιδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Ιδρύματος (Λεωφ. Αμαλίας 4 , Σύνταγμα)
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου| ώρα 17:00
'Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Ιδρύματος  (Λεωφ. Αμαλίας 4 , Σύνταγμα)
Ξεναγός: Θεώνη Κάμπρα (έως 30 άτομα)

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα για το μήνα Δεκέμβρη εδώ

2. Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48, Αθήνα) φιλοξενεί το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας από 30 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου.
Όλα τα φιλμ έχουν ελληνικούς υπότιτλους.
Το πλήρες πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ

3. Τα παραμύθια του Κήπου
Εθνικός Κήπος, Παιδική Βιβλιοθήκη
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου,  11:30 – 14:55

Πρεμιέρα το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου της αγαπημένης δράσης του δήμου Αθηναίων για τα παιδιά «Τα παραμύθια του Κήπου», που πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου.
Ελάτε στις 11.30 το πρωί ή στις 12.30 το μεσημέρι για το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι των φετινών γιορτών με τίτλο «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι καλικάντζαροι» των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα με συνοδεία κλασικής κιθάρας. Σε ρόλο αφηγητή – μουσικού η Αθηνά Παπαστεφάνου.
Η δράση «Τα παραμύθια του Κήπου» εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων με σεβασμό και αγάπη για τον Εθνικό Κήπο και την ιστορία του και στόχο την εξοικείωση των μικρών φιλών με αυτό το ζωντανό, τοπόσημο της Αθήνας.
Η δράση πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα μέχρι και τον Ιούνιο, στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Εθνικού Κήπου, από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Περισσότερες πληροφορίες: 210 3236503, 210 7215019

4. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ISOL
Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 13.00
Αφιέρωμα στην συγγραφέα και εικονογράφο ISOL, Πολυχώρος Hub
Παιδιά 4+
Οι εκδόσεις Μάρτης και η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα διοργανώνουν ένα διήμερο αφιέρωμα στο έργο της Αργεντινής συγγραφέα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων ISOL το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο THE HUB.
Η Marisol Misenta, γνωστή πλέον ως ISOL από το 1997 γράφει και εικονογραφεί παιδικά βιβλία.  Τα βιβλία της έχουν βραβευτεί σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε πολλές χώρες. Το 2013 απέσπασε το Βραβείο της Άστριντ Λίντγκρεν (ALMA), που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση για συγγραφείς παιδικών βιβλίων.
Το πρόγραμμα διαφέρει τις δύο ημέρες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της θα υπάρχει εικαστική γωνιά για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, καθώς και η διαδραστική τοιχογραφία «Η Θάλασσα των Ευχών» της Isol.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου:
13:00: Αφήγηση του βιβλίου Νουμεράλια από τον συγγραφέα Μάρκο Μπρόγιερ(αφήγηση στα ελληνικά και τα ισπανικά).
14:00: Παράσταση από την Κωνσταντίνα Τσιτσία και την Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά βασισμένη στα βιβλία Ο Πετίτ το τέρας και Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι.
15:00: Δημιουργική κατασκευή αναμνηστικού εμπνευσμένου από την παράσταση.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου:
13:00: Αφήγηση του βιβλίου Ο Πετίτ το τέρας από τον συγγραφέα Άγγελο Αγγέλου της ομάδας Κοπέρνικος.
14:00: Παράσταση από την Κωνσταντίνα Τσιτσία και την Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά βασισμένη στα βιβλία Ο Πετίτ το τέρας και Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι.
15:30: Μαγειρική για όνειρα με το Νοτούρνο παρέα με την ψυχολόγο Άννα Ιζουντουεμόι.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχει εικαστική γωνιά για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, καθώς και η διαδραστική τοιχογραφία «Η Θάλασσα των Ευχών» της Isol.
Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο 2/12 & Κυριακή 3/12, 12:00-16:00
The Hub: Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα, 11854, 210-3411009

5. Πικ Νικ με τον Αϊ-Βασίλη και τους ζωγράφους του κόσμου
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 11.30
Παιδιά 4+

Στο Ξέφωτο του Πάρκου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν δειλά δειλά. Ένα χριστουγεννιάτικο πικνίκ μυστηρίου και τέχνης για τους μικρούς φίλους και τους γονείς τους θα έχει στηθεί την Κυριακή,το πρωί στις 11.30 και κάθε Κυριακή μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Με οδηγό ένα χάρτη–τραπεζομάντηλο και τα ξύλινα βέλη που ακολουθούν την πορεία του έλκηθρου, θα προσπαθήσουν να βρούνε τα χαμένα αντικείμενα, που ο Αϊ-Βασίλης ξέχασε στα τζάκια των σπιτιών του κόσμου.
Το μαγικό καλάθι θα ανοίξει και θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν ζωγραφιές,και σχέδια εμπνευσμένα από το έργο των David Hockney, Jean Michel Basquiat, Joseph Beuys, Jeff Koons και άλλων σύγχρονων εικαστικών.
Το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη θα ξεκινήσει από το Ξέφωτο.
Είσοδος Δωρεάν
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom
Για παιδιά 4+ με τους γονείς τους
ΚΠΙΣΝ Ξέφωτο: Λεωφ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα