Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράσταση Διαμαρτυρίας για τη στέρηση του δικαιώματος στην άθληση στα παιδιά των Εξαρχείων 

Δημαρχείο (Πλατεία Κοτζιά) 
Πέμπτη 5 Οκτώβρη στις 13:45

Αγαπητοί/ές γονείς

Ο Σύλλογός μας, από την ίδρυσή του, διεκδικεί ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για τα παιδιά μας, καθώς και την απόδοση των δημόσιων χώρων της γειτονιάς μας σε αυτά. 
Στο πλαίσιο αυτό, διεκδικήσαμε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ),  την κατά προτεραιότητα απόδοση του κλειστού γηπέδου του Στρέφη στις τοπικές ομάδες του Αστέρα και την Υπεροχής Εξαρχείων, με σκοπό τη λειτουργία ακαδημιών μπάσκετ και βόλεϊ για τα παιδιά της περιοχής. 
Με την ανακοίνωση του προγράμματος του γηπέδου, όχι μόνο δεν διατέθηκαν οι ώρες που αιτηθήκαμε, αλλά δόθηκαν ακόμα λιγότερες στις τοπικές ομάδες για τη λειτουργία των ακαδημιών. Το τμήμα βόλεϊ, που με κόπο ιδρύσαμε πέρσι, φέτος δεν μπορεί να λειτουργήσει στο κλειστό γήπεδο.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε από το Δήμο και τον ΟΠΑΝΔΑ

  • Την κατά προτεραιότητα απόδοση του κλειστού γηπέδου του Στρέφη στις τοπικές ομάδες
  • Την άμεση επισκευή και συντήρηση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στο Λόφο Στρέφη για την προπόνηση των ακαδημιών και την άθληση των παιδιών
  • Την κατασκευή νέων και τη λειτουργία και συντήρηση του συνόλου των παιδικών χαρών στα Εξάρχεια
  • Την ένταξη στο πολιτιστικό κέντρο της οδού Τσαμαδού δραστηριοτήτων για παιδιά και την πρόσληψη προσωπικού για εικαστικά, χορό, θέατρο, με αποδέκτες τα παιδιά
  • Τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία, επισκευή και συντήρηση των σχολείων και την ενεργοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στην κατεύθυνση αυτή, ούτως ώστε τα σχολεία της γειτονιάς, εκτός από χώροι μάθησης να γίνουν και χώροι άθλησης και διάθεσης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.


Την Πέμπτη 5 Οκτώβρη, στις 13:45, διαδηλώνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δημαρχείο, πλατεία Κοτζιά), δηλώνοντας πως θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας με κάθε τρόπο.

Θα ξεκινήσουμε από το σχολείο, αμέσως μετά το σχόλασμα στις 13:15.