Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 ΚΑΙ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1ο ΣΧΟΛΙΚΟ STREET FESTIVAL ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
“Μια αγκαλιά... ν` αλλάξουμε τον κόσμο!!!”
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 4.30μμ-24:00μμ
πεζόδρομος Ερμού (Θησείο/Σύλλογος Αρχαιολόγων Αθήνας)




Ο σύλλογος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών: Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, σας προσκαλούν στο 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2017 (4.30μμ-24:00μμ) στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, στο ύψος του Συλλόγου Αρχαιολόγων Αθήνας.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Συνήγορο του Πολίτη/Συνήγορο του Παιδιού και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Για ένα απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα σημείο της πόλης από εκείνα με τον πιο έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, σε ένα σημείο Πέρασμα λαών, η σχολική κοινότητα θα μοιραστεί τον Κοινό Τόπο με συλλογικότητες, καλλιτέχνες, οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες, εκπρόσωπους ευπαθών ομάδων κ.α., για να μιλήσουν και να διεκδικήσουν όλοι μαζί την Αποδοχή και την Συμπερίληψη του Διαφορετικού.

Σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα παρουσιάσουν τις εργασίες που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια πάνω στην θεματική της Αποδοχής της Ετερότητας, της Συμπερίληψης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά της ρητορικής μίσους, κ.τλπ. με τραπεζάκια ενημέρωσης ή καλλιτεχνικά και βιωματικά εργαστήρια μαζί με τις παρακάτω οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες καλλιτεχνών:

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ΑΡΣΙΣ/Κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων , Ανοικτό Σχολείο Mεταναστών Πειραιά, Αντώνης Παπαθεοδούλου συγγραφέας, Άνεμος Ανανέωσης, Ani-Mate & Meet the Other, ΑRT TUTU, Ash Ιn Αrt, ΑctionAid Hellas, Αngels, Generation2.0, Griego Latino, Δείπνο αγάπης, Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), Εργαστήριο φωτογραφίας 18 Άνω, Συλλογικές δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 Ανω, Ελ.σ.σ.Α Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ΖΩ.Ε.Σ., Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Αθηνά Υγεία", Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Το Πολύχρωμο Σχολείο (μαζί τους και οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και η Colour Youth), Πρόσκοποι-Ενεργοί Πολίτες του Κόσμου, Roots&Shoots Jane Goodal Institute, SolidarityNow, Σκασιαρχείο, Σύλλογος Γεωργιανών και η FAiR TRADE Hellas.
Υπαίθρια έκθεση με έργα των: WD και Mhamad Nakam

Συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα/Μουσικοί: Babu Gaye, JUSU FOLI SAFARA DJEMBE, FRoOTs SaLaD, The Bad Slide Stam, και η Διαπολιτισμική χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής/Ίδρυμα Νιάρχου. Την παρέλαση από το Μοναστηράκι στο Φεστιβάλ, που θα ξεκινήσει στις 8μμ, θα οδηγήσουν οι: QUILOMBO και οι Abada Capoeira.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ: https://artschoolfestival.blogspot.gr/



Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΡΩΣΙΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΡΤΣΕΦΣΚΑΓΙΑ
την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ
με ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ με ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ και master class



Στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΣ (Ιουλιανού 42-46) θα πραγματοποιηθεί προβολή παιδικών κινούμενων σχεδίων με μαριονέτες από τη Μαρίνα Κουργκέβσκαγια την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Στο χώρο του ΑΛΚΥΟΝΙΣ θα βρίσκεται καταξιωμένη και πολυβραβευμένη δημιουργός Μαρίνα Κουρτσέφσκαγια, εξειδικευμένη στο παιδικό πρόγραμμα με τις μαριονέτες και αμέσως μετά την προβολή θα ακολουθήσει master class, όπου τα παιδιά θα μπορούν θα έχουν μια δημιουργική συνάντηση με την καλλιτέχνιδα.




 
Το ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema προσκαλεί τα παιδιά με τους γονείς τους να έρθουν με ελεύθερη είσοδο, να απολαύσουν τις προβολές να διασκεδάσουν αλλά και να ψυχαγωγηθούν μέσα από δημιουργικές προβολές και συναντήσεις, όπου θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τον κινηματογράφο και τους δημιουργούς του.




 
Πιο κάτω θα βρείτε το πρόγραμμα και τις ώρες των κινούμενων σχεδίων. Μετά τα κινούμενα σχέδια ακολουθούν τρεις ακόμη προβολές παιδικών ταινιών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10
12.00 1,5 ώρα προβολή παιδικών κινούμενων σχεδίων με μαριονέτες από τη Μαρίνα Κουργκέβσκαγια. Θα ακολουθήσει Master class με την Μαρίνα Κουργκέβσκαγια
14.00 1,5 ώρα προβολή νέων παιδικών ταινιών του φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων «Σούζνταλ», χωρίς λόγια.

16.00 «Στον Ουρανό, Κυνηγώντας το Όνειρο», Σκηνοθεσία: Ίγκορ Πέριν

18.00 «Ένα Παραμύθι για τον Μαλτσις Κιμπαλτσίς», Σκηνοθεσία: Εβγκένι Σερστομπίτοφ

 Το παιδικό πρόγραμμα κινούμενων σχεδίων περιλαμβάνει: 

1. «Τα Γράμματα της Κούκλας», 6’40’’, σκηνοθεσία Νατάλια Γκρόφπελ

2. «Ο Μεγάλος Μικρός Γάτος», 5’25’’. Σκηνοθεσία Αναστασία Μπουλάφκινα

3. «Απλά τα πράγματα», 4’. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Σάβινα

4. «Το Κιβιάκ», 5’ 56’’. Σκηνοθεσία: Άννα Λόσεβα.

5. «Το Συννεφάκι και η Φάλαινα», 3’34’’. Σκηνοθεσία: Αλιόνα Τομίλοβα.

6. «Μέρα Σούπας», 9’26’’. Σκηνοθεσία Βόβα Κομπότικ.

7. «Κνόπκα», 10’’. Σκηνοθεσία: Μαξίμ Κουλικώφ.

8. «Τα Δυο Τραμ», 10’. Σκηνοθεσία: Σβετλάνα Αντριάνοβα.

9. «Το Κουκλόσπιτο», 6’ 18’’. Σκηνοθεσία: Νατάλια Ντανιλέφσκαγια.

 

Πρόσκληση από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα σας προσκαλεί στην εκδήλωση ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ στο INNOVATHENS - ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, όπου παρουσιάζονται έργα μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου. Στα έργα τους τα παιδιά προσεγγίζουν το φαινόμενο της τέχνης, διερευνούν την εικαστική γλώσσα και τη χορευτική έκφραση. Με στοιχεία της προσωπικής τους ιστορίας οδηγούνται στη δημιουργία.





Εγκαίνια ΠΕΜΠΤΗ 5 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19.00

Διάρκεια έκθεσης έως 11/10, ώρες λειτουργίας 17:00 – 21:00, Είσοδος ελεύθερη