Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαμαρτυρία για τη στέρηση του δικαιώματος στην άθληση 
στα παιδιά των Εξαρχείων 
Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Τον Ιούνιο του 2017, διεκδικήσαμε από τον ΟΠΑΝΔΑ την κατά προτεραιότητα απόδοση του κλειστού γηπέδου του Στρέφη στις τοπικές ομάδες του Αστέρα και την Υπεροχής Εξαρχείων, με σκοπό τη λειτουργία ακαδημιών μπάσκετ και βόλεϊ για τα παιδιά της περιοχής. Μέχρι σήμερα, οι διαθέσιμες ώρες για τις προπονήσεις των ακαδημιών, ήταν εντελώς ακατάλληλες. Είτε επρόκειτο για ώρες λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, είτε αμέσως μετά, με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα άθλησης για τα παιδιά μας. Αιτηθήκαμε καθημερινή διαθεσιμότητα του κλειστού γηπέδου του Στρέφη μεταξύ των ωρών 15:30 – 18:00, αίτημα που υποστηρίχθηκε και από το Σύλλογο Γονέων του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Κωλέττη).
Στείλαμε επιστολή στον ΟΠΑΝΔΑ, το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο για το παιδί, την οποία κοινοποιήσαμε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ενώ πραγματοποιήσαμε πολύωρη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΟΠΑΝΔΑ Βασίλη Μηνούδη.
Σήμερα, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του κλειστού γηπέδου Στρέφη, τα παιδιά μας βρίσκονται σε ακόμα δυσχερέστερη θέση. Όχι μόνο δεν διατέθηκαν οι ώρες που αιτηθήκαμε, αλλά δόθηκαν ακόμα λιγότερες στις τοπικές ομάδες για τη λειτουργία των ακαδημιών. Ο ΟΠΑΝΔΑ αποφάσισε ότι δικαιούμαστε προπονήσεις από τις 14:30 έως τις 17:00. Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά τελειώνουν το ολοήμερο πρόγραμμα στις 16:00!
Τη φετινή χρονιά ο ΟΠΑΝΔΑ και κατ’΄επέκταση η δημοτική αρχή, δεν μπορούν να επικαλεστούν άγνοια. Τους καταλογίζουμε λοιπόν εσκεμμένη στέρηση σε περισσότερα από 200 παιδιά, του δικαιώματός τους στην άθληση και τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε από το Δήμο και τον ΟΠΑΝΔΑ
  • Την κατά προτεραιότητα απόδοση του κλειστού γηπέδου του Στρέφη στις τοπικές ομάδες και με την πρόβλεψη ωρών για ελεύθερη άθληση με ευθύνη του ΟΠΑΝΔΑ
  • Την άμεση επισκευή και συντήρηση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στο Λόφο Στρέφη και την τοποθέτηση κερκίδων σε αυτό
  • Την κατασκευή νέων και τη λειτουργία και συντήρηση του συνόλου των παιδικών χαρών στα Εξάρχεια
  • Την ένταξη στο πολιτιστικό κέντρο της οδού Τσαμαδού δραστηριοτήτων για παιδιά και την πρόσληψη προσωπικού για εικαστικά, χορό, θέατρο, με αποδέκτες τα παιδιά
  • Τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία, επισκευή και συντήρηση των σχολείων και την ενεργοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στην κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμος Αθηναίων απέδειξε ξανά πως η γειτονιά μας υπάρχει για αυτόν μόνο σα μέσο πρόσβασης του Δημάρχου στα ΜΜΕ, με αφορμή επεισόδια. Δηλώνουμε πως τα δικαιώματα των παιδιών μας δε χωρούν σε αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες και μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις και θα τα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.

Ζητάμε έκτακτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις ανάγκες των παιδιών 
στην περιοχή των Εξαρχείων.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος Ειρήνη Τσέβη                          

Η  Γενική Γραμματέας  Γιούλη Στάμου