Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Αγαπητοί/ές γονείς, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1. Η φωτογράφηση των παιδιών δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα λόγω ασθένειας του φωτογράφου. Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί αύριο σε όλες τις τάξεις.
2. Αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εκδρομή του συλλόγου
3. Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου, 10:00 - 13:00, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για παιδιά στο Λόφο Φινόπουλου (Γκύζη, πολύ κοντά στη γειτονιά μας):
Tα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στηρίζουν με τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και το Τοπικό Δίκτυο “Tο βλέμμα στην πόλη” τη γνωριμία των μαθητών με την πόλη και ιδιαίτερα τους πράσινους δημόσιους χώρους.
Η βιωματική επαφή των μαθητών με τους χώρους αυτούς, η εξερεύνησή τους, η αξιολόγηση της κατάστασής τους και τέλος η υιοθέτησή τους, ώστε να αποτελούν χώρους προορισμού για το σχολείο και την οικογένεια, είναι οι βασικοί στόχοι των προγραμμάτων αυτών.
Τα 21ο και 17ο Νηπιαγωγεία Αθηνών το έκαναν πράξη και προσπαθούν με το διήμερο που οργανώνουν να πείσουν κι άλλους γι' αυτό, αναδεικνύοντας το λόφο του Φινόπουλου ως τόπο προορισμού για τα παιδιά της γειτονιάς.

 
4. Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, την Κυριακή 29 Μαΐου, 10:00 – 12:00, συμμετέχει και φέτος, για τέταρτη χρονιά, στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», με την παρακάτω εκδήλωση:
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Θα υπάγω εις του κήπους.» (διάρκεια 1,5 ώρα), για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών. Μαζί με τα παιδιά θα ανακαλύψουμε σε εικόνες, πίνακες, υφάσματα και αντικείμενα μικροτεχνίας του Μουσείου, λουλούδια, φυτά και δέντρα, κήπους πραγματικούς και συμβολικούς. Στο τέλος τα παιδιά θα φυτέψουν σε γλαστράκια εποχιακά λουλούδια και αρωματικά φυτά.
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132139507 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-16:00).
Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μουσείων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.