Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ψήφισμα υπεράσπισης του 35ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών


Ο Νέος Σύλλογος Γονέων του 36ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών συμπαρατάσσεται με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Η Αθηνά» και τους φορείς, συλλογικότητες και κατοίκους της γειτονιάς των Εξαρχείων για την απόκρουση μιας ακόμα επίθεσης εναντίον της παιδικής ηλικίας στη γειτονιά μας.

Η προσπάθεια υποβάθμισης του ιστορικού 35ου Δημοτικού Σχολείου της οδού Κωλέττη από 6θέσιο σε 4θέσιο, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμό του, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους/ες. Το 35ο Δημοτικό Σχολείο είναι σχολείο της γειτονιάς και ως τέτοιο πρέπει να παραμείνει, περιμένοντας τα παιδιά του και λειτουργώντας σαν ένας ζωντανός οργανισμός στην περιοχή μας.

Καλούμε την Α’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών να σταματήσει την υπονόμευση του 35ου Δημοτικού Σχολείου και να αναλαμβάνει έγκαιρα τις ευθύνες της απέναντι στα παιδιά μας, με τοποθέτηση δασκάλων, εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, εκπαιδευτικών ένταξης και ειδικής αγωγής όπου χρειάζεται.

Καλούμε το Δήμο Αθηναίων, που με την πολιτική του στη γειτονιά έχει καταστήσει ευάλωτη την παιδική ηλικία, να θέσει ως προτεραιότητες την επισκευή, συντήρηση και ανακατασκευή των σχολικών κτιρίων και των αθλητικών τους υποδομών, ώστε αυτά να γίνουν ελκυστικά, λειτουργικά και ασφαλή, να δημιουργήσει υποδομές για παιδιά και εφήβους σε κάθε ανοιχτό δημόσιο χώρο και να εξασφαλίσει την πρόσβαση στις πολιτιστικές δραστηριότητές του και των παιδιών των Εξαρχείων.

 

Όχι στην υπονόμευση και το κλείσιμο του 35ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Ανοιχτά σχολεία και δημόσιοι χώροι για όλα τα παιδιά.