Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Μέριμνα για την προστασία του κτιρίου του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων

Αθήνα, 21/12/22

 

 

Προς:

  • Διεύθυνση Πρασίνου & Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων, υπόψη Διευθυντή, κ. Κυριακάκη
  • Τμήμα Πρασίνου 1ης Δημοτικής Κοινότητας, υπόψη τμηματάρχη, κ. Δούκα

 

Κοινοποίηση:

  • Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων Δήμου Αθηναίων
  • Διεύθυνση Δασών Αθηνών

 

 

Θέμα: Μέριμνα για την προστασία του κτιρίου του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων

 

 

Αξιότιμε κ. Κυριακάκη,

Αξιότιμε κ. Δούκα,

 

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν μετά την προσωρινή διακοπή των έργων στον λόφο του Στρέφη και συγκεκριμένα, στην πλαγιά που βρίσκεται επί της οδού Πουλχερίας και Ειρήνης Αθηναίας έχει γίνει από την υπηρεσία σας ή κάποιον άλλον συναρμόδιο φορέα παρατήρηση και διαπίστωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τα έργα της εταιρίας ΤΟΜΗ.

Αναλυτικότερα, τον τελευταίο καιρό κατά τη διέλευσή μας από την οδό Πουλχερίας βλέπαμε επί της πλαγιάς σε λειτουργία μικρή μπουλντόζα, η οποία, όμως, άνοιγε χαντάκια μεγάλου βάθους, καταστρέφοντας πολλές φορές και ρίζες δέντρων, προκειμένου, όπως μας ενημέρωναν επί τόπου οι εργάτες, να περάσουν καλώδια για φωτισμό. Εκτός της κατάστασης που ούτως ή άλλως δημιουργήθηκε από τα έργα χωρίς να έχουμε κάποια ενημέρωση, αλλά και χωρίς να υπάρχουν, τουλάχιστον εμφανώς, μέτρα προστασίας των διερχόμενων και του περιβάλλοντα χώρου σε περίπτωση βροχής, κατόπιν της προσωρινής αναστολής έργων που αποφάσισε το δικαστήριο, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες μας με έμμεσο τρόπο, αναρωτιόμαστε αν έχετε λάβει μέριμνα προκειμένου σε περίπτωση νεροποντής να μην πλημμυρίσει ο δρόμος και το σχολείο από φερτά υλικά που βρίσκονται στον λόφο.

Όπως πιθανά γνωρίζετε το 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών έχει την τύχη να βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Στρέφη. Δυστυχώς τόσο εξαιτίας της μη συντήρησης του σχολικού κτιρίου όσο και της μη συντήρησης και δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων ορθών και αντίστοιχων του χαρακτήρα του λόφου έχει πλημμυρίσει ήδη αρκετές φορές. Η δε μία είσοδος/έξοδος επί της οδού Πουλχερίας, καθώς και οι σκάλες επί της οδού Ψελλού που οδηγούν στη δεύτερη είσοδο/έξοδο του σχολείου γίνονται πραγματικά επικίνδυνες, κάποιες φορές και μη προσεγγίσιμες εξαιτίας του νερού και της λάσπης που καταλήγουν εκεί.

Ελπίζουμε να φροντίσετε άμεσα να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο και κυρίως να μην επαναληφθεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός που θα αναστατώσει για άλλη μια φορά τη σχολική ζωή των παιδιών, θα προκαλέσει υλικές ζημιές και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

 

Με τιμή,

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΆ                                            ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΗ