Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Πρακτικά ΔΣ Δεκεμβρίου

                                                                                                                      Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2021

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στις 16.00, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Παρόντες/ούσες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν οι: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Ευγενία Ιωαννίδου, Αθανασία Παλτά, Ιωάννης Χάλας, Βερίνα Βέρτη, Αγγελική Βαλσαμάκη και Λαζαρίδου Μυρτώ.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

1. Απολογισμός Μπαζάρ: Η γενική εκτίμηση, στην οποία συμφώνησαν όλες/οι οι παρούσες/όντες, ήταν ότι το μπαζάρ τόσο την Παρασκευή εντός του σχολείου όσο και την Κυριακή στον λόφο του Στρέφη πήγε πάρα πολύ καλά. Υπήρξε μεγάλη προσφορά από τους γονείς (από τις μεγάλες τάξεις –Τετάρτη και άνω- συνέβαλαν ως επί το πλείστον με φαγώσιμα και από τις μικρές με παιχνίδια και αντικείμενα). Κάποια πράγματα έχουν περισσέψει και βρίσκονται στην Αποθήκη. Πιο συγκεκριμένα στο σχολείο, τα πράγματα εξαντλήθηκαν και το μόνο μελανό σημείο ήταν ότι η Έκτη που πήγε τελευταία δεν πρόλαβε και πάρα πολλά. Επίσης να τονιστεί ότι όλα τα παιδάκια έφυγαν από το σχολείο με δωράκια και υπήρξε ειδική μέριμνα για όσα δεν είχαν λεφτά. Την Κυριακή αντίστοιχα, μολονότι το μπαζάρ μετατέθηκε κατά μία μέρα λόγω καιρού, η προσέλευση ήταν άκρως ικανοποιητική και τα παιδιά διασκέδασαν με τις δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί. Συζητήθηκε η αξιοποίηση των εσόδων για τα παιδιά (θεατρική παράσταση με μειωμένο εισιτήριο, δώρα μετά τις γιορτές, κάποια εκδρομή αν οι συνθήκες το επιτρέψουν κ.λπ.)

2. Κτιριακά ζητήματα: Η προσφορά για τα ντουλάπια εγκρίθηκε.  Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε για νέες επισκευές μέσω της σχολικής επιτροπής. 

3. Εκδήλωση Κυριακής, 19/12: Θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Εξαρχείων. Εκτός της «ξενάγησης» με τους γεωπόνους, θα σκαφτούν και δύο λάκοι για να φυτέψουν τα παιδιά θάμνους, θα υπάρχουν στολίδια για κατασκευές από τα παιδιά. 

4. Ψήφισμα για τη θέση ψυχολόγων: Συζητήθηκε ψήφισμα που στάλθηκε από ψυχολόγους και το σύνολο των μελών του Συλλόγου συμφώνησε να το συνυπογραφεί από το ΔΣ. Σε γενικές γραμμές τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχουν ψυχολόγοι στα σχολεία από την αρχή της χρονιάς, που θα είναι μόνιμοι και προσβάσιμοι καθημερινά . Αποφασίστηκε επίσης να συνταχθεί ένα σχετικό κείμενο που θα βάζει επιπλέον το ζήτημα της μονιμότητας και της καθημερινής προσβασιμότητας των ψυχολόγων στα σχολεία. 

5. Νόμος για την αξιολόγηση: Έπειτα από συμμετοχή δύο μελών του ΔΣ  στη σχετική διαδικτυακή κουβέντα που διοργάνωσε ο Σύλλογος "Αθηνά", συζητήθηκε το πώς αυτή η συμμετοχή μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί και να έχει μία συνέχεια, με ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των γονέων του σχολείου μέσω κειμένου, αφίσας κλπ. Το ζήτημα έχει παγώσει προς τα παρόν αλλά αποφασίστηκε να ξανασυζητηθεί προσεχώς.