Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Πρακτικά Δ.Σ. Νοεμβρίου 2021

 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2021

Το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2021, στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε στον λόφο του Στρέφη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Παρόντες/ούσες εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν οι: Χρυσούλα Παπαγεωργίου, Ευγενία Ιωαννίδου, Αθανασία Παλτά, Ιωάννης Χάλας και Βερίνα Βέρτη, καθώς και γονείς του σχολείου. Δικαιολογημένα απούσες ήταν οι Αγγελική Βαλσαμάκη και Μυρτώ Λαζαρίδου.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

1. Κτιριακά ζητήματα: πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των σχετικών έργων. Η εργολαβία στην οποία είναι ενταγμένο το σχολείο εξακολουθεί να βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συμβούλιο, μετά από ενστάσεις που προβλήθηκαν. Αν και ήρθε μηχανικός όπως και ξυλουργός από το δήμο, για την κατασκευή της ράμπας, ζητήθηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου να καλύψει τα έξοδα των υλικών κατασκευής. Ξυλουργός του δήμου ήρθε επίσης στο σχολείο, για την επισκευή των ντουλαπιών, ωστόσο η δουλειά θα ανατεθεί τελικά σε ιδιώτη. 

Δεδομένου ότι ο Σύλλογος έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες (επιστολές, τηλεφωνικές επικοινωνίες, συναντήσεις) για την επίλυση των κτηριακών προβλημάτων του σχολείου χωρίς αντίκρισμα, αποφασίστηκε να α) συνταχθεί κείμενο στο οποίο να περιγράφεται η απραξία του δήμου, β) να γίνει προβολή του ζητήματος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γ) να διερευνηθεί πλέον η πιθανότητα χρήσης ένδικων μέσων. 

2. Σχολικά γεύματα: είναι πιθανό η διανομή των Σχολικών Γευμάτων να ξεκινήσει άμεσα. Ωστόσο, δεδομένου ότι οικογένειες με παιδιά στο σχολείο, έχουν άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα, αποφασίστηκε η συλλογή τροφίμων την εβδομάδα 8 – 12 Νοεμβρίου. Θα σταλεί σχετική ενημέρωση στα μέλη του συλλόγου.

3. Δραστηριότητες: αναζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι διεξαγωγής δραστηριοτήτων από τον σύλλογο, δεδομένου ότι οι καθιερωμένες δραστηριότητες του Σαββάτου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μη έγκρισης από τον Δήμο. Αποφασίστηκε να διοργανωθούν επισκέψεις σε θέατρα, με την πρώτη διοργάνωση να γίνεται εντός του Νοεμβρίου. Επίσης αποφασίστηκε να προγραμματιστούν ολιγόωρα εργαστήρια (θεατρικό παιχνίδι, ραδιόφωνο για παιδιά) σε υπαίθριους χώρους όπως ο λόφος του Στρέφη.

4. Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Μπαζάρ: συζητήθηκε η διοργάνωση του φετινού χριστουγεννιάτικου Μπαζάρ, το οποίο επίσης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του σχολείου όπως συνήθως. Αποφασίστηκε να γίνει αυτό σε χώρο εκτός σχολείου και στον λόφο του Στρέφη

5. Νόμος για την αξιολόγηση: αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το σύνολο των θεμάτων που θίγει ο νόμος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: να βγει στο blog αφίσα με τα άρθρα του νόμου, να ακολουθήσει σχετικό άρθρο. Επίσης, συζητήθηκε η προώθηση επιστολής που έχει γράψει εκπαιδευτικός σχετικά με τον νόμο, εφόσον βρίσκει το Δ.Σ. σύμφωνο. 

6. Επικοινωνία με το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο: συζητήθηκε και αποφασίστηκε η διευκόλυνση των γονιών του νηπιαγωγείου σε θέματα επικοινωνίας, επειδή δεν έχουν σύλλογο. Θα δημιουργηθεί λίστα (e-mail) στην οποία θα προωθούνται δραστηριότητες και ζητήματα που αφορούν και το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο.

7. Λόφος του Στρέφη: πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την έναρξη, εντός του Νοεμβρίου, των έργων στο λόφο του Στρέφη. Αποφασίστηκε να προωθηθεί το ενημερωτικό mail που έστειλε η συνέλευση του λόφου του Στρέφη, στα μέλη του συλλόγου.

8. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: συζητήθηκε η ενημέρωση των μελών του συλλόγου και μέσω άλλων ηλεκτρονικών μέσων, πέραν του blog του συλλόγου, όπως η δημιουργία ιστοσελίδας ή ανοιχτής σελίδας (χωρίς σχόλια) στο Facebook.

9. Οδηγίες για edupass: Αποφασίστηκε να μεταφραστούν σε αγγλικά και γαλλικά. Το ανέλαβαν γονείς του σχολείου