Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Θεατρική παράσταση "Το Κλουβί"

 Σάββατο, 12/6, 6μμ στο Πάρκο Ευελπίδων

Κυριακή, 13/6, 7μ.μ. στο θεατράκι του Λόφου Στρέφη

Παρασκευή, 18/6, 7.30μ.μ. στην πλ. Εξαρχείων

Μια φορά κι έναν καιρό, ας πούμε σήμερα το απόγευμα, ήταν ένα μοναχικό, στεναχωρημένο Κλουβί που έψαχνε απεγνωσμένα έναν φίλο… Ή έναν συγκάτοικο… Ή κάποιον για να φιλοξενήσει…

Ποιος, όμως, θα δεχτεί μια τέτοια πρόσκληση; 

Ποιος θα ήθελε να κλειστεί σε ένα κλουβί; 

Και το Κλουβί; Καταλαβαίνει άραγε τι σημαίνει «Κλείνω κάποιον μέσα μου;». Έρχεται αντιμέτωπο άθελά του με πολλά από τα πουλιά του δάσους κι εκείνα του δίνουν κάποιες απαντήσεις, ίσως, το καθένα με τον τρόπο του. 

Θα καταλάβει άραγε τί είναι αυτό που ζητάει;






    Η παράσταση «Το Κλουβί» είναι εμπνευσμένη από το παραμύθι της Ροδούλας Παππά, «Μια φορά κι έναν καιρό ένα κλουβί». Η θεατρική ομάδα του 36ου Δημοτικού σχολείου Λεστρέφ δούλεψε πολύ σκληρά για πολύ καιρό σε αυτήν την παράσταση. Δυστυχώς, εξαιτίας της πανδημίας συμμετέχουν μόνο 7 από τα μέλη της. Δεν ήταν μόνο η ανάγκη για καλλιτεχνική ζύμωση που διακόπηκε απότομα από την πρώτη καραντίνα της πανδημίας. Κυρίαρχη ήταν και είναι η υπεράσπιση των δημόσιων χώρων μας και το δικαίωμα όλων μας στη χρήση τους. 

Η δραματουργία και η σκηνοθεσία έγινε από την Μαρκέλλα Φανού με ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Η αφίσα είναι σχεδιασμένη από τον μικρό ζωγράφο, μαθητή του σχολείου μας και όλα τα κείμενα που ακούγονται ως πρόλογος και επίλογος είναι γραμμένα από τον μαθητή ηθοποιό που τα αποδίδει επί σκηνής.