Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Έναρξη δια ζώσης μαθημάτων στις 10 Μάη

 Τη Δευτέρα, 10/5, ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα στο σχολείο με παράταση σχολικού έτους έως και την Παρασκευή, 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά. 

Υποχρεωτικό είναι το self test στους μαθητές με την παράδοση της βεβαίωσης του αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. 

  • Από σήμερα, 5/5, μπορείτε να προμηθευτείτε το πρώτο self test από τα φαρμακεία και από τις 10/5 το δεύτερο,  με το AMKA του παιδιού ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ)
  • Τα self-tests γίνονται στο σπίτι. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ.
  • Το αποτέλεσμα του self-test δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/ στην οποία μπορεί κανείς να εισέρχεται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το τεστ είναι αρνητικό εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://dilosi.services.gov.gr/login/?next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/. Εσείς συμπληρώνετε και τυπώνετε ή αντιγράφετε σε χαρτί το παρακάτω έγγραφο https://self-testing.gov.gr/covid19-school-card-print.pdf

(τα έγγραφα ανοίγουν μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/ )


Αν το τεστ είναι θετικό εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας  πλατφόρμας.  Για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή στην πλατφόρμα περιλαμβάνεται λίστα με τις δομές.


Μπορείτε, αν θέλετε, να δείτε την Κοινή Υπουργική Απόφαση από την οποία απορρέουν τα παραπάνω εδώ 

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/document_17_1.pdf