Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016



Αγαπητοί/ες γονείς
Ο Σύλλογός μας προγραμματίζει την οργάνωση δραστηριοτήτων για παιδιά και γονείς την επόμενη σχολική χρονιά. Στόχος είναι να καλυφθούν ανάγκες με ποιοτικό τρόπο και χαμηλό κόστος για τους συμμετέχοντες. Οι δραστηριότητες αυτές είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν είτε στο χώρο του σχολείου τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, είτε σε συνεργασία με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, εφόσον καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε καλές τιμές λόγω ομαδικής συμμετοχής παιδιών.

Για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο, υπεύθυνος για το χώρο θα είναι ο σύλλογός μας και αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαία η διαθεσιμότητα πολλών γονέων κατά τις ώρες πραγματοποίησης των δράσεων αυτών. Χωρίς να τηρηθεί αυτός ο όρος και χωρίς να εξασφαλιστεί ικανή συμμετοχή παιδιών και γονέων, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε. Για το λόγο αυτό, ο προγραμματισμός που κάνουμε αυτές τις μέρες δεν είναι δεσμευτικός για το σύλλογό μας. Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθεί μία λίστα με ενδεικτικές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς, στο σχολείο ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όσοι/ες ενδιαφέρεστε, παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και τις επιθυμητές δραστηριότητες (όσες θέλετε) στην αίτηση που θα πάρετε από τα παιδιά σας και να την επιστρέψετε στα μέλη του ΔΣ που θα είναι στο σχολείο την Παρασκευή 12 Ιουνίου και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου
Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε τις δικές σας ιδέες και επιθυμίες. 

Προφανώς, αν υπάρχουν γονείς που ασχολούνται επαγγελματικά με κάποιες από τις παρακάτω δραστηριότητες (ή ακόμα και άλλες που δεν αναφέρονται εδώ) και επιθυμούν να είναι εκπαιδευτές μας, θα κάνουν μεγάλη εξυπηρέτηση στο σύλλογο και στα παιδιά μας.

Α. Δραστηριότητες εντός σχολείου για παιδιά
Β. Δραστηριότητες εκτός σχολείου για παιδιά
Γ. Δραστηριότητες για γονείς
Α1. Κινηματογραφική παιδεία (δημιουργία ταινίας)
Β1. Ζωγραφική - σκίτσο
Γ1. Συμβουλευτική γονέων
Α2. Σκάκι
Β2. Ντραμς
Γ2. Χειροποίητες κατασκευές
Α3. Μοντέρνος Χορός
Β3. Κιθάρα
Γ3. Σκάκι
Α4. Θεατρικό παιχνίδι
Β4. Κουνγκ Φου
Γ4. Μπριτζ
Α5. Ρομποτική
Β5. Καράτε
Γ5. Πλέξιμο
Α6. Εικαστικά – Χειροτεχνία
Β6. Κραβ Μαγκά
Γ6. Ελληνικά για ενήλικες
Α7. Ενισχυτική διδασκαλία
Β7. Πλήκτρα
Γ7. Αγγλικά για ενήλικες
Α8. Εκμάθηση Μητρικής γλώσσας (να αναφερθεί ποια)
Β8. Φωνητικά
Γ8. Γιόγκα