Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 έγινε το 1ο Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Στο Συμβούλιο σημειώθηκαν τα θέματα που ως Σύλλογος Γονέων θα θέλαμε να θέσουμε στο Σχολικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα σημειώθηκαν τα παρακάτω θέματα:
·         Καταγραφή, σε συνεργασία με τη διευθύντρια και τους δασκάλους, των λειτουργικών αναγκών του σχολείου καθώς και ποιες από αυτές είναι αρμοδιότητες του Δήμου.
·         Καταγραφή των αναγκών λειτουργίας του ολοήμερου, π.χ. αίθουσα σίτισης, ύπαρξη τραπεζοκόμου, κλπ.
·         Υγιεινή και καθαριότητα στις τουαλέτες. Τρόποι αντιμετώπισης θεμάτων όπως η σταθερή παρουσία καθαρίστριας, η ύπαρξη σαπουνιού και χαρτιού υγείας.
·         Αλλαγή της τουαλέτας των κοριτσιών με αυτή των αγοριών, έτσι ώστε τα παιδιά του νηπιαγωγείου να πηγαίνουν στην τουαλέτα των κοριτσιών κι όχι των αγοριών.
·         Σίτιση παιδιών. Τι ανάγκες υπάρχουν και πώς μπορούν να καλυφθούν.
·         Υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών με την ύπαρξη ομάδας ψυχολόγων εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο εξαιτίας των περιστατικών βίας στο σχολείο. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με αναζήτηση κάποιου κέντρου που πιθανόν να χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα.
·         Υποβολή πρότασης για τη διοργάνωση απογευματινών δραστηριοτήτων στο σχολείο με ευθύνη του συλλόγου (π.χ. θεατρική, χορευτική και ομάδα εικαστικών) με ενδεχόμενη συμμετοχή των γονιών.
·         Χρήση του κλειστού γυμναστηρίου του Στρέφη από το σχολείο τα πρωινά. Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν.
·         Διακόσμηση της εισόδου του σχολείου. Η πρόταση είναι να ζωγραφιστεί η είσοδος από τα παιδιά του σχολείου υπό την αιγίδα της δασκάλας εικαστικών. Υπάρχει και η πρόταση να αναλάβουν τη διακόσμηση παιδιά από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, εφόσον εξασφαλιστεί το κόστος των σπρέι. Και στις δύο περιπτώσεις, τα παιδιά του σχολείου πρέπει να επιλέξουν το θέμα που θα ζωγραφιστεί.
·         Ενίσχυση του προγράμματος εκδηλώσεων των δασκάλων (θέατρα και εκπαιδευτικές επισκέψεις) με περισσότερες εκδηλώσεις ή επισκέψεις καλλιτεχνικών ομάδων στο χώρο του σχολείου.
·         Διερεύνηση της πιθανότητας να υπάρχουν γονείς με διάθεση να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους για πιθανές ανάγκες των παιδιών ή του συλλόγου με συγκεκριμένες ειδικότητες (Φωτογράφοι, Μουσικοί, Χορευτές, Εικαστικοί, Σκακιστές, Δημόσιες σχέσεις για επαφές με καλλιτεχνικές ομάδες, εκδοτικούς οίκους, χώρους εκδηλώσεων στα Εξάρχεια, Οικοδόμοι – Τεχνίτες, Λογιστές, κ.α).
·         Κοπή βασιλόπιτας ανά τάξη. Πιθανές ημερομηνίες.
·         Διοργάνωση αποκριάτικου πάρτι στο σχολείο το τελευταίο Σάββατο των Αποκριών.

Τέλος αποφασίστηκε την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα να γίνεται ανοιχτή συνέλευση του Συλλόγου με την συμμετοχή όσον γονέων επιθυμούν.