Πρακτικά ΓΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2018 

Στις 24/03/2018 πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής Τακτική Γενική Συνέλευση του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
Η τακτική Γενική Συνέλευση συγκαλέστηκε αρχικά στις 17 Μαρτίου και καθώς δεν υπήρχε απαρτία τελικά συνεδρίασε στις 24 Μαρτίου.
Η Γενική Συνέλευση συνεδρίασε με την εξής θεματολογία:
α) Έγκριση του απολογισμού της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου από 1/1/2017 έως 31/12/2017.
β) Έγκριση της έκθεσης της ελεγκτικής επιτροπής για το ίδιο διάστημα θητείας του ΔΣ.
γ) Προγραμματισμός δράσεων του συλλόγου έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς (γιορτή λήξης, εκδρομή, δώρο Στ’ τάξης, κινηματογραφικές προβολές κλπ).
δ) Απόφαση επί θεμάτων που θα τεθούν στο πρώτο σχολικό συμβούλιο του έτους.
ε) Άλλα θέματα.

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης:

1. Εγκρίθηκε ο απολογισμός της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου από 1/1/2017 έως 31/12/2017.

2. Εγκρίθηκε η έκθεσης της ελεγκτικής επιτροπής για το ίδιο διάστημα θητείας του ΔΣ. 

3. Εγκρίθηκε το ποσό των 300€ για απονομή αναμνηστικών δώρων στους απόφοιτους της φετινής ΣΤ τάξης. Το αναμνηστικό δώρο θα είναι μια μπλούζα και μια αναμνηστική φωτογραφία για κάθε μαθητή της έκτης.

4. Προγραμματίστηκαν οι ακόλουθες δράσεις του Συλλόγου μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς:
i. Πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομής του Συλλόγου για γονείς και παιδιά στην παραλία Πούντα Ζέζα στο Λαύριο στις αρχές Ιουνίου.
ii. Διοργάνωση γιορτής λήξης των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στη γιορτή θα συμμετέχουν όλα τα τμήματα δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Συγκριμένα αποφασίστηκε η διοργάνωση τουρνουά σκάκι, θεατρικής παράστασης, έκθεσης εικαστικών και παράστασης χορού.
iii. Οργάνωση θερινού μπαζάρ για τις ανάγκες ενίσχυσης του Συλλόγου.

5. Αποφασίστηκε στο επόμενο σχολικό συμβούλιο, όποτε αυτό οριστεί να τεθούν τα ακόλουθα θέματα:
i. Το θέμα των σχολικών εκδρομών που δεν γίνονται σε όλες τις τάξεις.
ii. Υλοποίηση σεμιναρίου πρώτων βοηθειών για διαβητικούς του ΕΛΟΔΙ (Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη) στους δασκάλους.
iii. Συζήτηση για τα αναλυτικά προγράμματα.
iv. Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη διεύθυνση του σχολείου για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου και για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. 
v. Άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν μέχρι την ημέρα πραγματοποίησης του συμβουλίου και για τα οποία θα αποφασίσει το ΔΣ.

6. Στη συνέχεια, το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρθηκε στη συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου για την από κοινού αναβάθμιση του συστήματος ήχου και εικόνας του σχολείου. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τα εξής ποσά που δόθηκαν από το ταμείο του συλλόγου για την εν λόγω δωρεά: 
220,80€ για αγορά Cd player
68,65€ για αγορά σίδερων και υλικών για την εγκατάσταση
Να σημειωθεί ότι για εξοικονόμηση χρημάτων δυο μέλη του Συλλόγου μας, ο Φαίδωνας Βελεγρίνος και ο Χάρης Πουρνιάς,  εργάστηκαν εθελοντικά για την εγκατάσταση του συστήματος ήχου και εικόνας και θα συνεχίσουν τις εργασίες τους έως τις 30/3.

7. Από τα χρήματα του συλλόγου να δώσουμε δώρο Πάσχα στην καθαρίστρια του σχολείου 100€, για τη συμβολή της στην υλοποίηση των σαββατιάτικων δραστηριοτήτων του Συλλόγου. 


Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

  Ειρήνη Τσέβη, Ειρήνη Βαλιάκα, Κική Μιχελιουδάκη


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 36ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Αθήνα, 26-11-2016
Στις 26/11/2016 πραγματοποιήθηκε η εξ’ αναβολής εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Εκλέχτηκε τριμελές προεδρείο αποτελούμενο από 1) την Ειρήνη Βαλιάκα 2) την Κική Μιχελιουδάκη και 3) την Ειρήνη Τοπούζη και εφόσον διαπιστώθηκε η απαρτία βάσει καταστατικού, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα εξής:
  1. Ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό της θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για το διάστημα από 8/1/2015 (συγκρότηση σε σώμα) έως 5/11/2016.

  1. Ενέκρινε ομόφωνα την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για το ίδιο διάστημα. Τα έξοδα κατά τη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου ΔΣ (έως 5/11/2016) ανήλθαν στο ποσό των 3.311,46€. Τα έσοδα από ετήσιες συνδρομές, εισφορές μελών και δωρεές ενίσχυσης του συλλόγου, ανήλθαν στο ποσό των 3.335,65€. Οπότε,  το υπόλοιπο την 5η Νοεμβρίου 2016, ήταν 24,19€.

  1. Εξέλεξε ομόφωνα Εφορευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών του Συλλόγου, η οποία αποτελείται από τρία τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη, ως εξής: α) Τακτικά μέλη: Νίκη Γιαννοπούλου, Όλγα Ντρη, Ειρήνη Τοπούζη β) αναπληρωματικά μέλη Αλέκα Αργαλιά, Γεωργία Μαστρογιάννη, Δώρα Δουλγεράκη. Η Εφορευτική Επιτροπή παρέλαβε τη λίστα μελών από τη διεύθυνση του σχολείου, τη λίστα με τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη από την απερχόμενη Γραμματέα του Συλλόγου και το ταμείο του συλλόγου από την απερχόμενη Ταμία.

  1. Καθόρισε, με συναπόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής, ως ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών του Συλλόγου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (ανάλογα με την επίδοση των βαθμολογιών τριμήνου).
  2. Ενημερώθηκε για την υποβολή των πρώτων υποψηφιοτήτων γονέων για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ως εξής:
α/α Υποψή-φιας/ου
Ονοματεπώνυμο Υποψήφιας/ου
Όνομα παιδιού/ών
Τάξη παιδιού/ών
1
Ειρήνη Βαλιάκα
Πηνελόπη Φιλιπποπούλου
Δ1
2
Ειρήνη Τσέβη
Ελένη Βασιλάκη
Δ2
Γρηγόρης Βασιλάκης
Β2
3
Πηνελόπη – Ειρήνη Σιαματά
Νηρέας Σιαματάς - Κουκουβάνης
Α2
4
Γιούλη Στάμου
Ρόζη Πουρνιά
Α1
5
Δήμητρα Κύργιου
Αλέξανδρος Ρωσσιάδης
Α2
6
Σωσώ Γκατζιρούλη
Άρης Λιαπίκος
Γ2
7
Άλμα Ομπουλάντζι
Γιώργο Ομπουλάντζι
Ε2
Νίκο Ομπουλάντζι
Β2
8
Στρατής Μπουρδάκης
Άρης Μπουρδάκης
Β1

  1. Ενημερώθηκε για την εκλογική διαδικασία ως εξής: α) Μέλος του Συλλόγου είναι αυτοδίκαια κάθε γονέας ή κηδεμόνας του οποίου το παιδί φοιτά στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με εξαίρεση όσους δεν αποδέχονται – ύστερα από έγγραφη δήλωσή τους – τους σκοπούς του συλλόγου. Τακτικό μέλος του Συλλόγου είναι ο γονέας που είναι ταμειακά εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Σύλλογο (έχει καταβάλλει τη συνδρομή του για το έτος 2016). Ως μέλη εγγράφονται αυτοδίκαια (και μπορούν να ψηφίσουν) και οι δύο γονείς των μαθητών του σχολείου. β) Οι γονείς που δεν είναι ταμειακά τακτοποιημένοι, μπορούν να το κάνουν κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εκλογών, καταβάλλοντας το 1€ της ετήσιας συνδρομής. γ) Στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάθε ψηφοφόρος μπορεί να βάλει έως τρεις (3) σταυρούς για το επταμελές ΔΣ, έναν (1) σταυρό για την τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή και τρεις (3) σταυρούς  για την Ένωση Γονέων. δ) Υποβολή υποψηφιοτήτων μπορεί να γίνει με γραπτή δήλωση των ενδιαφερόμενων προς την Εφορευτική Επιτροπή, έως την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016. ε) οι υποψηφιότητες αφορούν στο Διοικητικό Συμβούλιο, την Ένωση Γονέων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων και την Ελεγκτική Επιτροπή. Οι υποψήφιοι/ες για την Ελεγκτική Επιτροπή δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι/ες για το ΔΣ και την Ένωση Γονέων.

  1. Αποφάσισε τη διεξαγωγή Χριστουγεννιάτικου bazaar κατά τις ίδιες ημέρες με τις εκλογές, υπό την ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής και ενέκρινε την πιθανότητα οργάνωσης ρεμπέτικης βραδιάς για τον αποχαιρετισμό του απερχόμενου ΔΣ.ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 36ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


 Αθήνα, 07-03-2016

Στις 7/3/2016 πραγματοποιήθηκε η εξ’ αναβολής ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Εκλέχτηκε τριμελές προεδρείο αποτελούμενο από 1) την Ειρήνη Βαλιάκα 2) την Κική Μιχελιουδάκη και 3) την Ειρήνη Τοπούζη και εφόσον διαπιστώθηκε η απαρτία βάσει καταστατικού, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα εξής:

1.     Ενέκρινε τον ετήσιο απολογισμό για το έτος 2015 του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής. Τα έξοδα έτους 2015 ανήλθαν στο ποσό των 985,65 Ευρώ. Τα έσοδα από ετήσιες συνδρομές, εισφορές μελών και δωρεές ενίσχυσης του συλλόγου για το έτος 2015, συν το ταμειακό υπόλοιπο 2014 ανήλθαν στο ποσό των 1.285,30 Ευρώ. Οπότε,  το υπόλοιπο την 31 Δεκεμβρίου 2015, ήταν 299,65 Ευρώ.

2.     Ενέκρινε το σχέδιο δράσης του ΔΣ του Συλλόγου έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, δηλαδή, συμπεριλαμβανομένου του αποκριάτικου πάρτι που ήδη πραγματοποιήθηκε, την πραγματοποίηση στο σχολείο δωρεάν θεατρικής παράστασης από το Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κυνηγός των 7 κάκτων, του Ευγένιου Τριβιζά), την πραγματοποίηση δωρεάν προβολής ταινίας για τα παιδιά στο Κινηματογράφο Αλκυονίς και την πραγματοποίηση εκδρομής στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εξουσιοδότησε επίσης το ΔΣ για την υλοποίηση και άλλων δράσεων, εφόσον είναι εφικτό.

3.     Ελλείψει σχολικής φύλακα, να γίνει αίτημα προς τη Διευθύντρια του σχολείου για την ανάληψη του καθήκοντος της φύλαξης της εισόδου τα πρωινά (ώρες 8-10 πμ) από την καθαρίστρια του σχολείου, με αμοιβή που θα αναλάβει ο Σύλλογος Γονέων.

4.     Τα μέλη και το ΔΣ του νέου συλλόγου γονέων, ως  μόνιμοι και ενεργοί κάτοικοι των Εξαρχείων, ενδιαφερόμαστε για το καλό του συνόλου της περιοχής, άρα και όλων των σχολείων 36ου, 35ου κτλ. Στο παραπάνω πλαίσιο, επιβεβαιώνουμε το ψήφισμα συμπαράστασης του Διοικητικού μας Συμβουλίου (29/2/2016) προς το 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και λαμβάνοντας υπόψη ότι, η απόφαση για τον επαναπροσδιορισμό των ορίων των σχολείων γίνεται αποκλειστικά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (μετά από μη δεσμευτικές εισηγήσεις της ΔΕΠ και των Διευθυντών των θιγόμενων Σχολείων), δηλώνουμε την αντίθεσή μας τόσο στην αλλαγή των ορίων ευθύνης των σχολείων της περιοχής, όσο και στην υποβάθμιση του 35ου Δημοτικού Σχολείου. Η αλλαγή των ορίων δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα εγγραφών παιδιών κατ’ επιλογή των γονέων τους, σε άλλα σχολεία από αυτά που υπάγονται. Στη Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν και οι δύο εισηγήσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (17/12/2013 και 16/2/2016) για το θέμα του 35ου Δημοτικού Σχολείου.

5.     Εξουσιοδότησε τα μέλη του Συλλόγου Αργαλιά Α., Μαστρογιάννη Γ., Μπατιστάκη Γ., Δασούλα Γ., Τσέβη Ειρ. και Φιλιππόπουλο Γ.,  για την διερεύνηση και επίλυση προβλήματος σχετικού με την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, για το οποίο έλαβε γνώση μετά από προφορικές αναφορές στα μέλη του ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση.  

6.     Εξουσιοδότησε τα μέλη του ΔΣ να ζητήσουν την άμεση σύγκλιση σχολικού συμβουλίου από τη Διευθύντρια του σχολείου και αποφάσισε να μην απαντήσει το Διοικητικό Συμβούλιο στην επιστολή της Διευθύντριας με ημερομηνία 6/3/2016, αλλά να κοινοποιήσει στα μέλη του Συλλόγου τόσο την επιστολή της Διευθύντριας που εστάλη προσωπικά στην Πρόεδρο του Συλλόγου, όσο και αυτήν που εστάλη από τη Διευθύντρια στο Διοικητικό Συμβούλιο.


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2015

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Διαπιστώθηκε η απαρτία και εκλέχτηκε προεδρείο αποτελούμενο από τους Ειρήνη Βαλιάκα, Δώρα Δουλγεράκη, Ειρήνη Τσέβη.
Στη Συνέλευση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Αντιμετώπιση της μη λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου έως τα Χριστούγεννα.
Απορρίφθηκε η εισήγηση της προέδρου του συλλόγου για απασχόληση των παιδών των τριών πρώτων τάξεων του σχολείου στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΠΑΝΔΑ και εξουσιοδοτήθηκε η πρόεδρος να εντείνει τις πιέσεις προς το γραφείο πρωτοβάθμιας για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

2. Οργάνωση χριστουγεννιάτικου bazaar και έκθεσης παιδικού βιβλίου
Αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικου παζαριού για την ενίσχυση του συλλόγου κατά το τριήμερο 17-19 Δεκεμβρίου, παράλληλα με έκθεση βιβλίου με τη συμμετοχή συνεργαζόμενου βιβλιοπωλείου.

3. Συνολικός προγραμματισμός δράσεων του συλλόγου για το σχ. έτος 2015-2016
Παρουσιάστηκε η συμμετοχή παιδών στις σαββατιάτικες δραστηριότητες του συλλόγου (65 παιδιά) και εγκρίθηκε ομόφωνα η έναρξη το Δεκέμβριο τμήματος σκάκι.

4. Οργάνωση της προβολής του παιδικού animation «Από τη Γη στη Σελήνη» στην Αλκυονίδα
Αποφασίστηκε η προβολή τς ταινίας στην πρώτη διαθέσιμη Κυριακή του κινηματογράφου, με δωρεάν είσοδο, καθώς η ταινία θα προσφερθεί δωρεάν από το δημιουργό της, μέλος του συλλόγου γονέων.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Διαπιστώθηκε η απαρτία και εκλέχτηκε προεδρείο αποτελούμενο από τους Κική Μιχελιουδάκη, Όλγα Ντρη, Ειρήνη Τοπούζη.
Στη Συνέλευση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. Οργάνωση δραστηριοτήτων για παιδιά και γονείς για το σχ. έτος 2015-2016 στο σχολείο και σε συνεργαζόμενους ιδιώτες, βάσει των αιτήσεων που συγκεντρώθηκαν. Παρουσίαση των εκπαιδευτών, του κόστους και του προγράμματος των δράσεων.
Βάσει των αιτήσεων συμμετοχής, αποφασίστηκε η άμεση έναρξη των εικαστικών, του θεατρικού παιχνιδιού και του μοντέρνου χορού στο σχολείο. Εκτιμήθηκε ότι η μηνιαία συνδρομή ανά παιδί και ανά δραστηριότητα δεν θα ξεπερνάει τα 5 € και παρουσιάστηκαν τα βιογραφικά των εκπαιδευτών (Μαρίνας Τανταρούδα, Βάσιας Χρήστου και Ανδρέα Καρβουνίδη). Η έναρξη των μαθημάτων και οι όροι συμμετοχής εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμμετοχή 4 παιδιών που δήλωσαν ενδιαφέρον σε τμήμα εκμάθησης ρομποτικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, καθώς υπήρξε η άποψη ότι το κόστος συμμετοχής είναι πολύ υψηλό (100€ για 24 ώρες σεμιναρίων).
Αποφασίστηκε η συγκρότηση τμημάτων γιόγκα για παιδιά και γονείς στη σχολή του μέλους του συλλόγου κου Μπατιστάκη, με μηνιαία συνδρομή 5 και 8€ αντίστοιχα.
Συγκροτήθηκε τμήμα 7 παιδιών για συμμετοχή σε σχολή κουνγκ φου, η οποία έδωσε ικανοποιητική έκπτωση.
Δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για ωδεία και η έναρξη των μαθημάτων σκάκι μετατέθηκε για το Δεκέμβριο προκειμένου να αυξηθούν οι αιτήσεις συμμετοχής.

2. Συμμετοχή του συλλόγου στις δράσεις του υπαίθριου σχολείου της κοινότητας με την ‘Λοξή Τάξη’ στις 12 ή στις 13 Οκτωβρίου
Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του συλλόγου στις προαναφερόμενες δράσεις.

3. Συνολικός προγραμματισμός δράσεων του συλλόγου για το σχ. έτος 2015-2016
Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προγραμματισμός για τη σχολική χρονιά 2015-2016 όπως αυτός κατατέθηκε με την επιστολή με αριθμ. Πρωτ. 12/2015/28-9-15 του Συλλόγου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της 1ης ΔΚ του ΔΑ.

4. Έγκριση δαπανών του συλλόγου

Έγινε παρουσίαση των δαπανών που κατέβαλε ο σύλλογος κατά την έναρξη της σχολικής χρονιά για την ενίσχυση άπορων οικογενειών με σχολικά είδη και εγκρίθηκε ομόφωνα.