Πρακτικά ΔΣ 2015-2016

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
Παρούσες ήταν εκ μέρους του ΔΣ οι Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας) Αλέκα Αργαλιά (βοηθός Ταμία) και Γεωργία Μαστρογιάννη (μέλος), καθώς και είκοσι μέλη του συλλόγου.
Τα θέματα προς συζήτηση ήταν:
  1. Οργάνωση Δράσεων Υποστήριξης παιδιών του σχολείου
  2. Εξέταση αιτήσεων για τις Σαββατιάτικες δραστηριότητες του συλλόγου, χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους και διαθεσιμότητες γονέων για την υποστήριξή τους
  3. Επικοινωνία με τους γονείς της Α’ Δημοτικού
  4. Δυνατότητες οργάνωσης προγραμμάτων ρομποτικής στο σχολείο
  5. Καθορισμός χρονοδιαγράμματος για τις εκλογές του συλλόγου 
  6. Άλλα θέματα

Ως προς το 1ο θέμα, συζητήθηκε ότι ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε το ΔΣ για αρκετά περιστατικά παιδιών που αντιμετώπιζαν προβλήματα σίτισης, ρουχισμού και σχολικού εξοπλισμού. Αποφασίστηκε α) η προμήθεια του σχολείου με τρία γεύματα καθημερινά, που θα προετοιμάζουν μέλη του συλλόγου, που προσφέρθηκαν για το σκοπό αυτό και θα τα παραδίδουν κάθε πρωί στη διευθύντρια, έως ότου ξεκινήσει το πρόγραμμα σίτισης με δεκατιανά από το Υπουργείο Εργασίας και με μεσημεριανά από το Δήμο Αθηναίων β) η άμεση κάλυψη σε ρουχισμό, παπούτσια και τρόφιμα δύο παιδιών του σχολείου και γ) η δημιουργία ειδικού ταμείου κάλυψης έκτακτων αναγκών, στο οποίο θα συνεισφέρουν προαιρετικά όσοι γονείς το επιθυμούν, με μέγιστη συνδρομή 5€ μηνιαία. Υπεύθυνη για την τήρηση του ταμείου ορίστηκε η κα Γωγώ Μαστρογιάννη. Αποφασίστηκε επίσης η αποστολή επιστολής στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, για τη βοήθειά του στα προβλήματα αυτά.

Ως προς το 2ο θέμα, διαπιστώθηκε η ικανοποιητική δήλωση συμμετοχής γονέων και παιδιών για την έναρξη των δραστηριοτήτων από 1η Οκτωβρίου. Για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και υλοποίησης των δραστηριοτήτων, αποφασίστηκε προαιρετική μηνιαία συνδρομή των συμμετεχόντων ως εξής: 5€ για τα εικαστικά, το μοντέρνο χορό (παιδιά και γονείς), το θεατρικό παιχνίδι και τη γιόγκα για παιδιά, 8€ για το σκάκι και τη γιόγκα για γονείς. Οι συνδρομές για τις δραστηριότητες θα συμπεριλαμβάνουν την εγγραφή και την ετήσια εισφορά για την οικονομική τακτοποίηση των μελών του συλλόγου. Η μη καταβολή της συνδρομής δεν θα είναι λόγος αποκλεισμού των παιδιών από τις δραστηριότητες. Για τη συνεργασία και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της συνεργαζόμενης σχολής γιόγκα, θα καταβάλλεται μηνιαία δωρεά από το σύλλογο προς τη σχολή της τάξης των 100 – 150€ μηνιαίως, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων γονέων και παιδιών. Για τις ανάγκες ασφάλειας του χώρου του σχολείου και για τη βοήθεια προς τους εκπαιδευτές κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, αποφασίστηκε η αναζήτηση βοήθειας από το σύνολο των γονέων, των οποίων τα παιδιά συμμετέχουν στις δραστηριότητες, με την υποχρέωση μίας δίωρης παρουσίας ανά δίμηνο, καθώς δεν είναι πλέον εφικτό να αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτή κάθε Σάββατο και για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς κάποια μόνο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εάν αυτό δεν τηρηθεί, θα αποτελέσει λόγο αναστολής των δραστηριοτήτων. Διαπιστώθηκε επίσης η μεγάλη συμμετοχή παιδιών στην ακαδημία μπάσκετ του Αστέρα, από τον οποίο λαμβάνουν έκπτωση 5€ μηνιαία και συζητήθηκε το πρόβλημα μη άμεσης έναρξης της ακαδημίας βόλεϊ, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες ώρες στο κλειστό γυμναστήριο του Στρέφη. Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο εκγύμνασης γονέων με πιλάτες, με μηνιαία συνδρομή 5€/μήνα. Τέλος, εκπονήθηκε το ημερήσιο πρόγραμμα των Σαββατιάτικων δραστηριοτήτων και η ανακοίνωση προς τους γονείς για αυτό. Διαπιστώθηκε επίσης η καθυστέρηση στην έγκριση χρήσης του χώρου του σχολείου από το Δήμο Αθηναίων, παρόλο που το αίτημα του συλλόγου κατατέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου.

Ως προς το 3ο θέμα, αποφασίστηκε η διανομή ανακοίνωσης για το καλωσόρισμα των παιδιών και των γονέων της Α’ Δημοτικού και για τη γνωριμία των γονέων με το σύλλογο και τη συμμετοχή τους σε αυτόν.

Ως προς το 4ο θέμα, συζητήθηκε πρόταση γονέων του 28ου Δημοτικού Σχολείου για την οργάνωση προγράμματος ρομποτικής στο σχολείο. Εκφράστηκαν επιφυλάξεις σχετικά με το υψηλό κόστος, που δεν μπορεί να καλυφθεί από το σύλλογο στην περίπτωση που παιδιά που το επιθυμούν δεν θα μπορούν να συνδράμουν. Παρόλα αυτά, το κόστος είναι πάρα πολύ χαμηλότερο από παρόμοια προγράμματα που διοργανώνονται και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Αποφασίστηκε να ζητηθεί περαιτέρω μείωση του κόστους και να αναλάβουν οι εκπαιδευτές τις οικονομικές συνεννοήσεις με τους γονείς των ενδιαφερόμενων παιδιών.

Ως προς το 5ο θέμα, αποφασίστηκε η σύγκλιση εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης το Νοέμβριο 2016 και η διεξαγωγή των εκλογών το Δεκέμβριο, σε ημερομηνίες κοντινές στην απόδοση βαθμολογιών του πρώτου τριμήνου. Διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ δεν θα είναι υποψήφια για αντικειμενικούς λόγους (πχ παιδιά στην Στ’ Δημοτικού που αποχωρούν από το σχολείο τον Ιούνιο) και συζητήθηκε η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές γονέων με παιδιά σε μικρές τάξεις, με όσο το δυνατόν διευρυμένο ψηφοδέλτιο.


Ως προς το 6ο θέμα, αποφασίστηκε η ενημέρωση των γονέων και παιδιών της Στ’ Δημοτικού για τη λειτουργία των μουσικών και του καλλιτεχνικού σχολείου και η πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε τμήματα προετοιμασίας παιδιών για τις εξετάσεις Ιουνίου εισαγωγής στα παραπάνω σχολεία.






ΠΡΑΚΤΙΚΟ 13ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 16 Ιουνίου 2016

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
Παρούσες ήταν εκ μέρους του ΔΣ οι Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Στέλλα Καπνογιάννη (αντιπρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας) Αλέκα Αργαλιά (βοηθός Ταμία) και Γεωργία Μαστρογιάννη (μέλος), καθώς και δώδεκα μέλη του συλλόγου.
Τα θέματα προς συζήτηση ήταν:
1.      Αντιμετώπιση αντικαταστατικής συμπεριφοράς μελών του Συλλόγου
2.      Έγκριση συνδρομών και πληρωμών μηνών Μαΐου και Ιουνίου
3.      Οργάνωση ομίλων δραστηριοτήτων κατά το σχολικό έτος 2016-2017
4.      Άλλα θέματα

Ως προς το 1ο θέμα, έγινε ενημέρωση από μέλη του ΔΣ προς τα παρόντα μέλη του συλλόγου για μεμονωμένους γονείς, χωρίς συμμετοχή στις διεργασίες του συλλόγου, που αφήνουν υπόνοιες για τη διαχείριση του ταμείου του συλλόγου από τα μέλη του ΔΣ, με αφορμή την εκδρομή στη Λίμνη Λουτρακίου. Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσε ότι οι αποφάσεις για τις δράσεις του συλλόγου, τα έξοδα για την πραγματοποίησή τους και τα έσοδα από τις εισφορές, ενισχύσεις και δωρεές των μελών γίνονται δημόσια, στις ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ, στις Γενικές Συνελεύσεις, με ανάρτηση και αποστολή ανακοινώσεων και τιμολογίων στην ηλεκτρονική λίστα του συλλόγου και ελέγχονται και επικυρώνονται από την αρμόδια για το σκοπό αυτό εκλεγμένη Ελεγκτική Επιτροπή. Συνεπώς, οποιαδήποτε υπόνοια εναντίον των μελών του ΔΣ προσβάλει τόσο αυτά, όσο και τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, ενώ υποτιμά τη νοημοσύνη των ενεργών μελών, που λόγω ακριβώς της συμμετοχής τους είναι ενήμερα για κάθε πτυχή των δράσεων, των εσόδων και των εξόδων του συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιων κακόβουλων επιθέσεων, θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να αμυνθεί.

Ως προς το 2ο θέμα, εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο οι πληρωμές, όπως προκύπτουν από τα τιμολόγια για την πραγματοποίηση της εκδρομής, τα δώρα για τα παιδιά της Στ΄Τάξης, τη θεατρική παράσταση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς και τη φωτογράφηση των παιδιών του σχολείου. Ελέγχθηκαν οι συγκεντρωτικές αποδείξεις προς τα μέλη του συλλόγου που συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση της εκδρομής και των σαββατιάτικων δραστηριοτήτων για το α’ εξάμηνο 2016. Διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν συνδρομές για τις σαββατιάτικες δραστηριότητες και αποφασίστηκε να αναζητηθούν εφόσον δηλωθούν από τους γονείς συμμετοχές σε δραστηριότητες για το σχολικό έτος 2016-2017. Διαπιστώθηκε επίσης ότι, δύο οικογένειες δεν έχουν πληρώσει τις φωτογραφίες των παιδιών τους, μία οικογένεια δεν έχει αποπληρώσει το κόστος συμμετοχής δύο ατόμων στην εκδρομή και ότι εκκρεμεί από μία οικογένεια πληρωμή 50€ προς την Ένωση Ελλήνων Φυσικών από τα σεμινάρια Ρομποτικής του περασμένου φθινοπώρου. Αποφασίστηκε, έως την πραγματοποίηση των πληρωμών αυτών και την ταμειακή τακτοποίηση των γονέων, η μη αποδοχή της συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του συλλόγου.
Έγινε έλεγχος και εγκρίθηκαν ομόφωνα από το ΔΣ, εκ νέου το σύνολο των πληρωμών και εσόδων του συλλόγου κατά το α’ εξάμηνο του 2016. Αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκλιση της Ελεγκτικής Επιτροπής κατά το Σεπτέμβριο 2016, προκειμένου να εκδώσει ενδιάμεση έκθεση για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Ως προς το 3ο θέμα, αποφασίστηκε κατά το σχολικό έτος 2016-2017 να πραγματοποιηθούν οι εξής όμιλοι δραστηριοτήτων: Εικαστικά, Σκάκι, Θεατρικό παιχνίδι, Μοντέρνος Χορός, Γιόγκα. Για το σκοπό αυτό να διερευνηθεί η συνεργασία με τους ίδιους εκπαιδευτές και να ζητηθούν έγκαιρα οι άδειες από τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο και τη σχολική επιτροπή.
Ως προς το 4ο θέμα, το ΔΣ ευχαριστεί θερμά τους γονείς και τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για σχολικά είδη (τσάντες, κασετίνες), τα οποία παραδόθηκαν στο σύλλογο διδασκόντων κατά τη λήξη των μαθημάτων. Κάνει επίσης έκκληση για συμμετοχή περισσότερων γονέων στην υποστήριξη των ομίλων δραστηριοτήτων του συλλόγου κάθε Σάββατο.



ΠΡΑΚΤΙΚΟ 12ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Αθήνα, 12 Μαΐου 2016
 Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Αλέκα Αργαλιά (βοηθός Ταμία) και Γεωργία Μαστρογιάννη (μέλος).
Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
-          Συζητήθηκε η Υπουργική Απόφαση της 11ης/5/2016 για το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και διαπιστώθηκαν τα εξής: α) αποκλείει παιδιά των οποίων οι γονείς εργάζονται ανασφάλιστοι, καθώς και τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για υποστήριξη στη μελέτη τους, β) εάν δεν επαρκούν οι εκπαιδευτικοί (κάτι που το ζούμε κάθε χρόνο), προτεραιότητα για συμμετοχή στο ολοήμερο πρόγραμμα, έχουν μόνο τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων, γ) δεν κάνει καμία πρόβλεψη για ενισχυτική διδασκαλία παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Συμπερασματικά, το Υπουργείο Παιδείας αποκλείει από τη συμμετοχή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα όλα τα παιδιά μη εργαζόμενων γονέων, μεγάλο ποσοστό παιδιών των εργαζόμενων γονέων και το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών με μετανάστες γονείς. Αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει από το Υπ. Παιδείας και το 2011, βάσει εγκυκλίου της τότε υφυπουργού Χριστοφιλοπούλου. Τότε, ως γονείς, καταφέραμε την εγγραφή στο ολοήμερο πρόγραμμα όσων παιδιών το επιθυμούσαν, με απλές υπεύθυνες δηλώσεις, επικαλούμενοι/ες το σχετικό νόμο. Θέση του Συλλόγου μας είναι ότι κανένα παιδί δεν μπορεί να αποκλείεται από τη συμμετοχή του στο Ολοήμερο, πόσο μάλλον εάν η ανάγκη του είναι πραγματική και δεν χωράει στα στενά γραφειοκρατικά όρια της υπουργικής απόφασης, βάσει της ανάγκης για ισότιμη μεταχείριση των παιδιών, ανεξάρτητα από την εργασιακή κατάσταση των γονέων τους, και βάσει του Νόμου 2525/1997, που ορίζει τη δημιουργία του ολοήμερου σχολείου και είναι πιο ισχυρός από υπουργικές αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους γονείς που επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο ολοήμερο πρόγραμμα, να καταθέσουν αίτηση είτε εργάζονται, είτε όχι (στην περίπτωση αυτή με υπεύθυνη δήλωση για την εργασιακή κατάσταση των γονέων). Ως Σύλλογος, θα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο όλα τα αιτήματα απέναντι σε κάθε αρμόδιο/α.
-          Αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδρομής του συλλόγου στις 5 Ιουνίου 2016. Προορισμός της εκδρομής θα είναι η Λίμνη Ηραίου στο Λουτράκι. Το κόστος των πούλμαν (380€ για κάθε 50αρι πούλμαν, 520€ για πούλμαν 75 θέσεων) θα καλυφθεί κατά ένα μέρος του από το ταμείο του συλλόγου γονέων και κατά το υπόλοιπο, από τους συμμετέχοντες  με 6 € ανά άτομο.
-          Συζητήθηκε και αποφασίστηκε η διοργάνωση φωτογράφισης όλων των παιδιών του σχολείου. Το κάθε πακέτο θα περιλαμβάνει 4 φωτογραφίες, 2 μικρές (1 πορτρέτο και 1 ομαδική) και 2 μεγάλες (1 πορτρέτο και 1 ομαδική) και το κόστος του κάθε πακέτου θα είναι 3,5€. Ο σύλλογος Γονέων είναι διατεθειμένος να καλύψει το κόστος φωτογραφιών για οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.  Για το σκοπό αυτό μπορεί να διαθέσει έως 150€.
-          Αποφασίστηκε η οργάνωση μιας ακόμα θεατρικής παράστασης για τα παιδιά του σχολείου στις 14/6/2016. Πρόκειται για την διαδραστική παράσταση της ομάδας KindergARTen που έχει τον τίτλο «και οι τοίχοι έχουν αυτιά» και βασίζεται σε παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Το κόστος της παράστασης (150€) θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από το Σύλλογο Γονέων.
-          Αποφασίστηκε η αγορά αναμνηστικών t-shirts για τα παιδιά της Στ’ τάξης. Το κόστος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150€.
-          Συζητήθηκε η επιτυχία των σαββατιάτικων δραστηριοτήτων και αποφασίστηκε η συνεργασία με το ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 έτσι ώστε να συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 11ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 13 Απριλίου 2016

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Αλέκα Αργαλιά (βοηθός Ταμία) και Γεωργία Μαστρογιάννη (μέλος).

Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

-          Αποφασίστηκε η διοργάνωση bazaar πριν το Πάσχα και πιο συγκεκριμένα στις 21 και 22 Απριλίου 2016. Το bazaar θα πραγματοποιηθεί στο χώρο έξω ακριβώς από το σχολείο προκειμένου τόσο να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου όσο και να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτό  οι γονείς των παιδιών.

-          Η συλλογή και διανομή τροφίμων σε οικογένειες του σχολείου. Αποφασίστηκε εκ νέου η επικοινωνία με τους δασκάλους προκειμένου να μάθουμε πόσες οικογένειες χρειάζονται στήριξη.
-          Σχετικά με το αίτημα της Διευθύντριας για στήριξη του σχολείου για το θέμα της χρήσης μεγαλύτερης αίθουσας από το Νηπιαγωγείο, ο Σύλλογος έκρινε αδόκιμο να διαλέξει πλευρά, αναγνωρίζοντας τόσο το δίκαιο του αιτήματος του Νηπιαγωγείου όσο και το δίκαιο των αντιρρήσεων του Δημοτικού Σχολείου.
-          Έγινε απολογισμός των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τον προηγούμενο μήνα και εγκρίθηκε δαπάνη ύψους €250 για τη θεατρική παράσταση που φιλοξενήθηκε από το σχολείο μας στις 4 Απριλίου 2016.
-          Συζητήθηκε η συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις στήριξης του 35ου Δημοτικού Σχολείου που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Εξαρχείων στις 16/4/2016 και εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν τα παιδιά που συμμετέχουν στο 2ο τμήμα του μοντέρνου χορού των Σαββατιάτικων δραστηριοτήτων μία χορογραφία τους.
-          Αποφασίστηκε η συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων για τη συλλογή ειδών για πρόσφυγες αμέσως μετά τις Πασχαλινές διακοπές.
-          Αποφασίστηκε η διοργάνωση φωτογράφισης όλων των παιδιών του σχολείου με την προϋπόθεση ότι η προσφορά που θα μας γίνει να είναι αρκετά οικονομική και με μικρό κόστος για το σύλλογο.
-          Συζητήθηκε η πιθανότητα διοργάνωσης εκδρομής του συλλόγου λίγο πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.
-          Συζητήθηκε η επιτυχία των σαββατιάτικων δραστηριοτήτων και αποφασίστηκε η συνεργασία με το ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 έτσι ώστε να συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά.

 


ΠΡΑΚΤΙΚΟ 10ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2016

Τo Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας), Αλέκα Αργαλιά (βοηθός Ταμία) και Γεωργία Μαστρογιάννη (μέλος).
Το μέλος Γεωργία Μαστρογιάννη, α’ αναπληρωματική κατά τις εκλογές του Δεκεμβρίου 2014, κλήθηκε να αντικαταστήσει το πρώην μέλος του ΔΣ Αθηνά Αποστολοπούλου, σύμφωνα με το Άρθρο 10, παράγραφος 10 του καταστατικού, το οποίο αναφέρει «Μέλος του Δ.Σ. που απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς τακτικές συνεδριάσεις, θεωρείται πως παραιτήθηκε και αντικαθίσταται από τα αναπληρωματικά μέλη του ίδιου συνδυασμού ή του ενιαίου ψηφοδελτίου, αφού ενημερωθεί από το Δ.Σ. για την αντικατάστασή του».
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν:
1.       Αποφασίστηκε η διοργάνωση αποκριάτικου πάρτι για τα παιδιά στο σχολείο, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον για βοήθεια στην οργάνωση του πάρτι δέκα (10) γονείς, πλην των μελών του ΔΣ. Για το σκοπό αυτό θα βγει σχετική ανακοίνωση. Τα μέλη του ΔΣ Αλέκα Αργαλιά και Γεωργία Μαστρογιάννη ανέλαβαν την αναζήτηση προσφορών από επαγγελματίες της περιοχής, για την πραγματοποίηση λαχειοφόρου αγοράς.
2.       Αποφασίστηκε η κοπή βασιλόπιτας σε κάθε τάξη του σχολείου με προσφορές γονέων τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Για το σκοπό αυτό θα βγει ανακοίνωση για τη συγκέντρωση προσφορών από τους γονείς.
3.       Εγκρίθηκε η δαπάνη 47,5€ για την αγορά DVD player και τη δωρεά του στο σχολείο
4.       Εγκρίθηκε η δαπάνη 100€ για την ενίσχυση της αγοράς τηλεόρασης 40’’ για τη βιβλιοθήκη του σχολείου
5.       Συζητήθηκε το θέμα της εναλλαγής μελών του ΔΣ και ειδικότερα της ανάληψης της θέσης της προέδρου από άλλο μέλος του ΔΣ. Δεν υπήρξαν στην παρούσα φάση διαθεσιμότητες για τη θέση προέδρου και η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο ΔΣ.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015

Τo Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Ωστόσο, λόγω έλλειψης απαρτίας η συνέλευση αναβλήθηκε.

Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας).

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 8ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Στέλλα Καπνογιάννη (Αντιπρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας).

Στο Συμβούλιο έγινε ενημέρωση, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
-        - Συμμετοχή του συλλόγου μας στις δράσεις του υπαίθριου σχολείου της κοινότητας με την «Λοξή Τάξη» τον Οκτώβριο 2015. Πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής και την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο», μαζί και με άλλους φορείς που συμπράττουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία, με σκοπό τη λειτουργία ενός υπαίθριου σχολείου στο Πεδίο του Άρεως. Η αρχή γίνεται με το έργο του Ζάφου Ξαγοράρη «Λοξή Τάξη» (2015) στο Πεδίο του Άρεως, έργο που σκοπεύει να λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, κι ως συμμετοχικός σχεδιασμός για το πώς φανταζόμαστε τον χώρο και την υπαίθρια διδασκαλία.
-      Σχεδιασμός και οργάνωση δραστηριοτήτων για παιδιά και γονείς στο σχολείο και σε συνεργαζόμενους ιδιώτες για τη σχολική χρονιά 2015-2016. Αποφασίστηκαν οι εξής δραστηριότητες: Ρομποτική, Εικαστικά, Θεατρικό παιχνίδι, Μοντέρνος χορός, γιόγκα για μικρούς και μεγάλους. Οι δραστηριότητες αποφασίστηκε να αρχίσουν από τον Οκτώβριο.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2015

 Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 είχε οριστεί η πρώτη συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών για τη σχολική χρονιά 2015-2016. Ωστόσο, λόγω έλλειψης απαρτίας η συνέλευση αναβλήθηκε για τις 21 Σεπτεμβρίου 2015.

Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας).

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2015

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας), Αλέκα Αργαλιά (Βοηθός Ταμίας).

Στο Συμβούλιο έγινε ενημέρωση, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

-        Συμμετοχή του συλλόγου μας στις δράσεις του υπαίθριου σχολείου της κοινότητας με την «Λοξή Τάξη» στις 2 Ιουλίου 2015

-        Σχεδιασμός και οργάνωση δραστηριοτήτων για παιδιά και γονείς στο σχολείο και σε συνεργαζόμενους ιδιώτες για τη σχολική χρονιά 2015-2016. Στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες με ποιοτικό τρόπο και χαμηλό κόστος για τους συμμετέχοντες. Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν είτε στο χώρο του σχολείου τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, είτε σε συνεργασία με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, εφόσον καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε καλές τιμές λόγω ομαδικής συμμετοχής παιδιών.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 6 Μαΐου 2015

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας), Αλέκα Αργαλιά (Βοηθός Ταμίας).
Στο Συμβούλιο έγινε ενημέρωση και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

-        Συμβολή του Συλλόγου στη γιορτή για το κλείσιμο του σχολείου (πχ κάλεσμα θεατρικής ομάδας, προβολή ταινίας), αναμνηστικά για τα παιδιά της Στ’ τάξης. Αποφασίστηκε ο σύλλογος γονέων να χρηματοδοτήσει τη φωτογράφηση και το τύπωμα των φωτογραφιών σε μπλούζες για τα παιδιά της ΣΤ τάξης, ως ένα αναμνηστικό για τη φοίτησή τους στο σχολείο μας (έως ύψους ποσού 150€) και να χρηματοδοτήσει μέρος του κόστους εκδρομής στη θάλασσα (έως ύψους ποσού 200€), αλλά όχι άλλες δραστηριότητες για το κλείσιμο του σχολείου. 
-        Ενημέρωση για τη δυνατότητα διοργάνωσης έκθεσης βιβλίου πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Δυστυχώς, δεν ήταν εφικτή η οργάνωση έκθεσης βιβλίου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, οπότε αναβλήθηκε η συγκεκριμένη δραστηριότητα για την επόμενη σχολική χρονιά.
-        Συζήτηση για την πιθανότητα διοργάνωσης εκδρομής του συλλόγου. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκδρομή για τα παιδιά του σχολείου και τους γονείς τους στις 7 Ιουνίου 2015, στην παραλία Πούντα Ζέζα Λαυρίου. Συζητήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τη διοργάνωση της εκδρομής (ενημέρωση των μαθητών, συλλογή των αιτήσεων συμμετοχής, εύρεση προσφορών από ταξιδιωτικά πρακτορεία για την μεταφορά μας στο Λαύριο).
-        Έγινε απολογισμός της μέχρι σήμερα συνεργασίας με το Νεανικό Πλάνο για τις ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί και ορίστηκε στις 17 Μαΐου η επόμενη προβολή με την ταινία «Ψηλά τα χέρια». Συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας κινηματογραφικής ομάδας από τα παιδιά για την επόμενη χρονιά με κόστος 400€, δράση για την οποία υπάρχει έγκριση από τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο, αλλά εκκρεμεί ακόμα η έγκριση για το χώρο από τη σχολική επιτροπή. Έγινε επίσης ενημέρωση από την πρόεδρο του συλλόγου ότι θα πρέπει να καλύπτουμε εφεξής κόστος δικαιωμάτων προβολής προς το «Νεανικό Πλάνο» (από 50 έως 150€, ανάλογα με την ταινία).
-        Συζήτηση για ενέργειες προς το Δήμο για τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων για τα παιδιά στην περιοχή (παιδικές χαρές, Λόφος Στρέφη, Πεδίο Άρεως κλπ) και για τη διοργάνωση δραστηριοτήτων για παιδιά στο πολιτιστικό κέντρο του ΟΠΑΝΔΑ στην Τσαμαδού και στο γυμναστήριο του Στρέφη, για τα έτη 2015-2016. Επίσης, έγινε ενημέρωση για το ενδεχόμενο λειτουργίας καλοκαιρινού σχολείου στο Πεδίον του Άρεως.
-        Αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν προς το παρόν κυριακάτικες βόλτες στο Λόφο του Στρέφη λόγω του πολύ ζεστού καιρού, ειδικότερα κατά τις μεσημβρινές ώρες.
-        Έγινε ενημέρωση του ΔΣ για το αίτημα προς τη Διεύθυνση του σχολείου για παραχώρηση χώρων εντός του κτιρίου για δραστηριότητες του συλλόγου και ανάρτηση ανακοινώσεων του συλλόγου, καθώς και για την απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση.
-        Συζητήθηκε η μη ανταπόκριση της σχολικής επιτροπής στο αίτημα που κατέθεσε ο σύλλογός μας για διαφάνεια στην κατανομή κονδυλίων στα σχολεία αρμοδιότητάς της, καθώς και το ενδεχόμενο αναφοράς στο επιβλέπον τη σχολική επιτροπή Υπουργείο.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αθήνα, 31 Μαρτίου 2015

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας), Αλέκα Αργαλιά (Βοηθός Ταμίας), Ζωή Χαρίση (Μέλος).

Στο Συμβούλιο έγινε ενημέρωση και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

-        Ενημερώθηκαν οι παρόντες για τις επιστολές που στάλθηκαν προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας ΔΑ με θέμα τον τρόπο που γίνεται η κατανομή των πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καθώς και την αίτηση μας για την πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου. Στάλθηκε επίσης επιστολή προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τις ανάγκες του σχολείου σε προσωπικό και υποδομές.
-        Οργάνωση bazaar πριν το Πάσχα. Συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πασχαλινό bazaar στο χώρο του σχολείου το διάστημα 1-3/4/2015 και έγινε ανασχεδιασμός της δράσης (αναβολή προβολής ταινιών και μουσικών δρώμενων και οργάνωση μέρους του bazaar έξω από το σχολείο). Αποφασίστηκε επίσης ο τρόπος διανομής των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από τους γονείς.
-        Συνεργασία με την ομάδα «Νεανικό πλάνο» και τον κινηματογράφο «Αλκυονίς» για κινηματογραφικές προβολές για τα παιδιά. Στις 8 Μαρτίου 2015 εγκαινιάστηκε η συνεργασία αυτή με την προβολή της ταινίας του σκηνοθέτη Δημήτρη Σπύρου «Ο Ψύλλος» και στις 29 Μαρτίου προβλήθηκε η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια». Αποφασίστηκε η επόμενη ταινία προς προβολή να είναι το «Ψηλά τα χέρια» του Ρομάν Γκουπίλ, στην καταλληλότερη ημερομηνία μετά τις διακοπές του Πάσχα.
-        Έγινε απολογισμός του αποκριάτικου πάρτι
-        Έγινε ενημέρωση για την ημερίδα «Η πόλη είμαστε εμείς». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με Δήμους, φορείς και εκπαιδευτικούς και στόχος της ήταν να προκύψουν πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες και να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να οργανώσουν πιο αποτελεσματικά και να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους στα θέματα που αφορούν το παιδί. Στην ημερίδα έκανε παρέμβαση η πρόεδρος του συλλόγου σχετικά με τα προβλήματα υποδομής του σχολείου, τις ανύπαρκτες ή κατεστραμμένες παιδικές χαρές της περιοχής, την απόδοση των χώρων άθλησης σε ιδιωτικά αθλητικά σωματεία, την ακαταλληλότητα, με ευθύνη Δήμου και Περιφέρειας, για χρήση από τα παιδιά του Λόφου του Στρέφη και του Πεδίου του Άρεως, το ξήλωμα των κερκίδων στο ανοιχτό γηπεδάκι του Στρέφη, την καταστροφή του Skate Park στους Αμπελόκηπους από το Δήμο και για τα προγράμματα του τοπικού πολιτιστικού κέντρου του ΟΠΑΝΔΑ που δεν οργανώνει δραστηριότητες για τα παιδιά. Τονίστηκε επίσης το πρόβλημα σίτισης παιδιών τους σχολείου και η φετινή απουσία του Δήμου από την παροχή γευμάτων στο σχολείο. Αποφασίστηκε να κρατηθεί επικοινωνία με την αντιδήμαρχο για το παιδί, Μαρία Ηλιοπούλου, και να της κατατεθούν γραπτά τα αιτήματά μας.
-        Αποφασίστηκε να γίνει καταγγελία στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες του σχολείου.
-        Έγινε ενημέρωση για τις άκαρπες προσπάθειες μελών του συλλόγου προς δημόσιους φορείς που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη σίτιση οικογενειών σε ανάγκη (Δημοτικό Βρεφοκομείο, ΚΥΑΔΑ). Παράλληλα, συζητήθηκε η θετική στάση στο αίτημα αυτό της συλλογικής κουζίνας που φιλοξενείται στο αυτόνομο στέκι και των τροφοσυλλεκτών.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2015

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο το καθιερωμένο για την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, ανοιχτό σε όλους τους γονείς, Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
Εκ μέρους του ΔΣ παρούσες ήταν οι: Κική Μιχελιουδάκη (πρόεδρος), Όλγα Ντρη (Γ. Γραμματέας), Ειρήνη Τοπούζη (Ταμίας), Αλέκα Αργαλιά (Βοηθός Ταμίας).

Στο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκαν τα παρακάτω θέματα:

-        Να συνταχθούν και να αποσταλούν Επιστολές και αιτήματα προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας, σχετικά με τις ανάγκες του σχολείου σε προσωπικό και υποδομές.

-        Να οργανωθεί bazaar βιβλίων και ειδών δώρων πριν το Πάσχα. Το συντονισμό της οργάνωσης ανέλαβαν η Αλέκα Αργαλιά και η Γωγώ Μαστρογιάννη, οι οποίες πολύ σύντομα θα δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Στην υλοποίηση της εκδήλωσης είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν όσοι γονείς το επιθυμούν.

-        Να αναπτυχθεί συνεργασία με την ομάδα «Νεανικό πλάνο» για κινηματογραφικές προβολές για τα παιδιά στον κινηματογράφο «Αλκυονίς». Ήδη κανονίστηκε η πρώτη προβολή με την ταινία «Ο Ψύλλος», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στις 13.30. Επίσης, να οργανωθεί ομάδα παιδιών του σχολείου για τη συμμετοχή τους σε κινηματογραφικά εργαστήρια υπό την αιγίδα του «Νεανικού Πλάνου». Να ενημερωθούν σχετικά οι δάσκαλοι του σχολείου και να διερευνηθεί τυχόν δική τους συμβολή στην προσπάθεια. Η ομάδα που ανέλαβε την οργάνωση των κινηματογραφικών δράσεων αποτελείται από την Κική Μιχελιουδάκη και τη Σοφία Δάντη.

-        Να ξεκινήσει από την φετινή χρονιά επικοινωνία και συνεργασία με εκδοτικούς οίκους προκειμένου να διοργανώσουμε την επόμενη χρονιά έκθεση βιβλίου στο χώρο του σχολείου. Τη σχετική δράση ανέλαβαν οι Μαριέλλα Μιχαηλίδου και Ειρήνη Τσέβη, οι οποίες θα έρθουν σε επικοινωνία με δασκάλους του σχολείου για την αναζήτηση τίτλων βιβλίων που προτείνονται κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

-        Να αναζητηθούν λύσεις για την σίτιση των παιδιών που έχουν ανάγκη, είτε μέσω του ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων, είτε από επιχειρήσεις της περιοχής μας. Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανέλαβαν η Γωγώ Μαστρογιάννη και η Κική Μιχελιουδάκη.

-        Να συγκεντρωθούν ενόψει του Πάσχα, με ανακοίνωση πριν τις 20 Μαρτίου, τρόφιμα στο σχολείο για διανομή τους σε φορείς που υποστηρίζουν οικογένειες.

-        Να συγκεντρωθούν χρήματα ως Δώρο Πάσχα της καθαρίστριας του σχολείου μας.

-        Να ανακοινωθούν τα δώρα που έμειναν αδιάθετα από την αποκριάτικη γιορτή γιατί δεν εμφανίστηκαν οι τυχεροί και να αναζητηθούν οι ιδιοκτήτες τους. Τα αδιάθετα κουπόνια τροφίμων να δοθούν σε συλλογικές κουζίνες που υποστηρίζουν ανέργους. Τη σχετική δράση ανέλαβε η Αλέκα Αργαλιά.

-        Να διερευνήσει η Γωγώ Μαστρογιάννη τη δυνατότητα οργάνωσης θεατρικής παράστασης για τα παιδιά εκτός σχολείου.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 έγινε το 1ο Ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Συλλόγου Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Στο Συμβούλιο σημειώθηκαν τα θέματα που ως Σύλλογος Γονέων θα θέλαμε να θέσουμε στο Σχολικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα σημειώθηκαν τα παρακάτω θέματα:
·        Καταγραφή, σε συνεργασία με τη διευθύντρια και τους δασκάλους, των λειτουργικών αναγκών του σχολείου καθώς και ποιες από αυτές είναι αρμοδιότητες του Δήμου.
·        Καταγραφή των αναγκών λειτουργίας του ολοήμερου, π.χ. αίθουσα σίτισης, ύπαρξη τραπεζοκόμου, κλπ.
·        Υγιεινή και καθαριότητα στις τουαλέτες. Τρόποι αντιμετώπισης θεμάτων όπως η σταθερή παρουσία καθαρίστριας, η ύπαρξη σαπουνιού και χαρτιού υγείας.
·        Αλλαγή της τουαλέτας των κοριτσιών με αυτή των αγοριών, έτσι ώστε τα παιδιά του νηπιαγωγείου να πηγαίνουν στην τουαλέτα των κοριτσιών κι όχι των αγοριών.
·        Σίτιση παιδιών. Τι ανάγκες υπάρχουν και πώς μπορούν να καλυφθούν.
·        Υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών με την ύπαρξη ομάδας ψυχολόγων εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο εξαιτίας των περιστατικών βίας στο σχολείο. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με αναζήτηση κάποιου κέντρου που πιθανόν να χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα.
·        Υποβολή πρότασης για τη διοργάνωση απογευματινών δραστηριοτήτων στο σχολείο με ευθύνη του συλλόγου (π.χ. θεατρική, χορευτική και ομάδα εικαστικών) με ενδεχόμενη συμμετοχή των γονιών.
·        Χρήση του κλειστού γυμναστηρίου του Στρέφη από το σχολείο τα πρωινά. Τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν.
·        Διακόσμηση της εισόδου του σχολείου. Η πρόταση είναι να ζωγραφιστεί η είσοδος από τα παιδιά του σχολείου υπό την αιγίδα της δασκάλας εικαστικών. Υπάρχει και η πρόταση να αναλάβουν τη διακόσμηση παιδιά από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, εφόσον εξασφαλιστεί το κόστος των σπρέι. Και στις δύο περιπτώσεις, τα παιδιά του σχολείου πρέπει να επιλέξουν το θέμα που θα ζωγραφιστεί.
·        Ενίσχυση του προγράμματος εκδηλώσεων των δασκάλων (θέατρα και εκπαιδευτικές επισκέψεις) με περισσότερες εκδηλώσεις ή επισκέψεις καλλιτεχνικών ομάδων στο χώρο του σχολείου.
·        Διερεύνηση της πιθανότητας να υπάρχουν γονείς με διάθεση να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους για πιθανές ανάγκες των παιδιών ή του συλλόγου με συγκεκριμένες ειδικότητες (Φωτογράφοι, Μουσικοί, Χορευτές, Εικαστικοί, Σκακιστές, Δημόσιες σχέσεις για επαφές με καλλιτεχνικές ομάδες, εκδοτικούς οίκους, χώρους εκδηλώσεων στα Εξάρχεια, Οικοδόμοι – Τεχνίτες, Λογιστές, κ.α).
·        Κοπή βασιλόπιτας ανά τάξη. Πιθανές ημερομηνίες.
·        Διοργάνωση αποκριάτικου πάρτι στο σχολείο το τελευταίο Σάββατο των Αποκριών.

Τέλος αποφασίστηκε την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα να γίνεται ανοιχτή συνέλευση του Συλλόγου με την συμμετοχή όσον γονέων επιθυμούν.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 έγινε συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Νέου Συλλόγου Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου 2014.

Προέκυψε η κάτωθι σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου:

Πρόεδρος
Κυριακή Μιχελιουδάκη
Αντιπρόεδρος
Στεργιούλα Καπνογιάννη
Γενικός Γραμματέας
Όλγα Ντρη
Ταμίας
Ειρήνη Τοπούζη
Ειδικός Γραμματέας
Αθηνά Αποστολοπούλου
Βοηθός Ταμίας
Αλεξάνδρα Αργαλιά
Μέλος
Ζωή Δασούλα


Η διεύθυνση που εδρεύει και συνεδριάζει ο ΝΕΟΣ Σύλλογος Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι στην Αθήνα, οδός Ιουστινιανού 30-34, ΤΚ 11473, στο χώρο του 36ου Δημοτικού Σχολείου.